19 Nisan 2010 Pazartesi

konyak nasıl yapılır hakkında bilgiKonyak Fransa'da üretilen bağ bölgelerinde üzümlerden yapılır.

Geçmiş dönemlerde beyaz üzümlerden yapılan şarapların şarap olarak bir önemi bulunmamaktaydı.

Daha sonra bu yapılan şarapların beyaz irmiklerde 2 kere damıtılmasıyla ortaya %70 lerde alkol derecesi olan bir ispirtomsu bir içki meydana geliyordu.

Bu içkinin en az 2,5 sene damıtılması ile ortaya beyaz renkli,en az %40 alkole sahip içkiler meydana gelmektedir.

Bu içkiye konyak adı verilir.Dünyanın en saygın ve kaliteli içkilerinden olan konyaklar bu şekilde üretilmektedirler....

1 yorum:

  1. Yukarıda yazılan yazı pek çok hatalar içeriyor.Yanlışların yanına doğruları yazıyorum.
    Konyak Fransa'da üretilen bağ bölgelerinde üzümlerden yapılır (?????)
    Konyak Fransa'da , üretilen üzümlerden yapılır.
    beyaz irmiklerde 2 kere damıtılmasıyla (??????????????????)
    Imbiklerde 2 kez damıtılmasıyla
    Bu içkinin en az 2.5 sene damıtılması ile (????) :))))
    Bu içkinin en az 2,5 sene bekletilmesi ile






    YanıtlaSil