19 Nisan 2010 Pazartesi

yaz dönemi içki kokteylleriYazın içimizi serinleten,bizi güne çok daha iyi hazırlayan,bütün gün boyunca serin ve neşeli kalmamızı sağlayan bir takım kokteyller var.

Herşeyden önce son zamanların trend kokteylleri mohito gibi kokteyller bol buzlu olması ve taze meyvelerle hazırlanması sebebiyle içimizi çok güzel serinletiyorlar.

Bunun dışında taze meyvelerle yapılan çilek,kavun,şeftali gibi yaz meyveleriyle yapılan frozen yani bol buzla hazırlanan donmaya yakın derecedeki kokteyller yine yazın son derece içimizi serinleten kokteyller olacaktır.

Bunun dışında hafif alkollerle mesela vermutlarla yapılan kokteyller.Bir ölçü vermut,çok az limon suyu üstüne 2 ölçü gazoz formülü ile hazırlanan bir kokteyl öğlen saatlerinde akşam üstü saatlerinde havız başında deniz kenarında bizi son derece serin tutacaktır.

Hazırlaması son derece kolay olan biankokulur için ihtiyacımız uzun bir bardak,tabiki bol buz,1 ölçü vermut bianko üzerine yarım taze limon suyu ve bardağın kalanı kadar gazoz.

Kokteylimizi bir bar kaşığı yardımıyla aşağıdan yukarı doğru karıştırıp içine bir dilim karpuz şeklinde kesilmiş lime atıp afiyetle içebiliriz.Yazın en güzel serinleticilerinden bir tanesi.

0 yorum:

Yorum Gönder