22 Nisan 2010 Perşembe

pastorize bir modelleriŞişelenen biraz ömrünü uzatmak için pastörilize edilir.Dışa karşı kendini korumak için...

Ama pastörize edilmenin biranın tadını biraz negatif etkilediğine dair,birçok bira severin kafasında kuşkular vardır.

Herhangi bir bira fabrikasına gidip de normalde evinize satın aldığınız şişede birayı pastörize edilmemiş bir şekilde tadarsanız aslında pastörize edilmemiş biranın daha lezzetli olduğunu görürsünüz.

Ancak ne yazık ki dünyadaki şu anki şartlarda pastörize edilmemiş birazyı ancak belli yerlerde içebiliyorsunuz.

Bunların başında Türkiye de bir aralar bir örneği olupda şuan olmayan,kendi birasını kendi üreten yerler vardır.Bunlarda üretilen bira hemen tüketildiği için pastörize edilmesine gerek kalmaz.

Bunun dışında bazı bira firmalarının ürettiği pastörizasyonu,yarı pastörize dediğimiz fıçı biralar vardır.

Onlardada lezzet biraz daha yoğun olabilir.İngiltere'de herhangi bir puba gittiğiniz zaman alelerin bir çoğu pastörize değildir.Hatta içlerinde ki maya hala yaşamaya devam etmektedir.

Tahta fıçılarda puba gelirler ve kısa zamanda bir hafta 10 gün gibi sürelerde içilmeleri gerekir.

Onun içinde ale belkide bütün bira tipleri içinde fıçıdan içildiği zaman şişeden içildiği zamana göre daha lezzetli olan bir çeşididir.

0 yorum:

Yorum Gönder