20 Nisan 2010 Salı

sake kapon içkisiSake Japonlara özgü bir içkidir. Japonya'dan dünyaya yayılan alkol miktarı fazla olmayan bir içki türüdür.

Sakenin ana maddeleri pirinç ve alkoldür.Pirinçin alkol ile damıtılması sonucunda sake ortaya çıkar.

Sake ülkemizde çok bilinmeyen bir içki olsa da bazı hayranlarının olduğunu da biliyoruz.

Sake ile ilgili bilinmeyenlere buradan ulaşabilirsiniz.


Sake Nasıl Bir İçkidir

Sake alkollü içki grubundadır. Gün ışığı dışında heryerdesaklayabilirsiniz.Açtıktan sonra sakeleri hemen tüketmeniz gerekmektedir.Açıkdıktan sonra Devamını Oku



Sake İçme Saatleri

Sake yemeklerde içilebilir,yemek sonrası da içilebilir.Günün her saatinde içebileceğiniz bir Japon içkisidir.İçimi şarap gibi düşünebiliriz.Şarabı yemeklerde,yemekler sonra Devamını Oku



Sake Nasıl Servis Edilir

Sake soğuk ve sıcak tüketilebilir. Sıcak sakeler ısıtılıp servis edilirken,sıcak sakeler buzla servis edilir.Sakenin en önemli mezeleri çiğ balık veya kurutulmuş balıktır.Servis ederken kendi Devamını Oku



Sake Nasıl İçilir

Sake yemeklerde içilebilir. Yemek sonrası da içilebilir. İçimi şarap gibi düşünebilir.Sakeler her zaman içilebilecek bir içki türüdür.Sake geleneksel bir içki türü olduğu için kadehleri ve Devamını Oku



Sake Nasıl Bir İçkidir

Geleneksel bir Japon içkisidir. Şeffaf renkli bir içki türüdür.Alkol miktarı % 12-13 civarındadır.İçimi çok kolay bir içki türüdür.Pirinçi fermante edip alkol ilavesi ile sake elde edilir. Soğuk ve sıcak Devamını Oku



Sake Nasıl Hazırlanır

Sake pirinçten üretilen bir içkidir. Sake için özel üretilen pirinçler vardır.Sake normal pirinçlerle yapılamaz. Pirinç fermantasyonu yapılarak elde edilen bir içkidir.Sake'nin hazırlamasında Devamını Oku

0 yorum:

Yorum Gönder