11 Mayıs 2010 Salı

içki servisi limonata ikramıLimonata yapımına öncelikle limonlarımızı rendeleyerek başlıyoruz.

Bu işlemde dikkat edeceğiniz şey limonları beyaz kısımlarına inmemek bunu başarırsanız iyi bir limonata yapabilirsiniz.

Limonları rendeledikten sonra 1 adet portakalıda aynı şekilde rende yapıyoruz.

Limon ve portakal rendelerini cam kabımıza koyuyoruz ,içine sıktığımız limon suyunu ekledikten sonra 1 su bardağı şeker ilave ederek ,karıştırıp iyice erimesini sağlıyoruz.

5 bardak sıcak suyu ilave ediyoruz,soğumaya bırakıyoruz.

Soğuduktan sonra kapağını akpatıp 2,5 saat budolabında bekletiyoruz.

2,5 saat sonunda buzdolabından çıkardığımız limonatamızı tel bir süzgeçten geçirerek servise hazır hale getiriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder