11 Mayıs 2010 Salı

limonata nasıl yapılırİyi limonata yapmak için öncelikle kullandığınız malzemelere dikkat etmelisiniz.

Önce limon seçerken dikkat edeceğimiz hususları sayalım,ince kabuklu limonlardan çok iyi su alabiliriz.

Ama rende yaparken beyaz kısma kolay inebileceğinden limonataya acı bir tat verecektir.

Rendelik limonları daha kalın kabuklu limonlardan seçerek almalıyız.

İkinci nokta ise kattığımız şekerin iyice eridiğinden emin olmalıyız.kullanılacak nane ve meyvelerin aroması ve tazeliğine dikkat edilmelidir.

Limonatanın lezztli olması için yapıldıktan sonra iyice dinlendirilmesi gerekmektedir,yaklaşık 2,5 saatlik bir bekleme süresi ,yaptığını limonatanın lezzetini verecektir.

Arzu edenler limon tuzu ilavesiyle rengini ve aromasını güçlendirebilirler,her bardak için 1 çay kaşığı limon tuzu ilave edebilirler.Gayet memnun kalacaklarını söyleyebiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder