11 Eylül 2013 Çarşamba

cevizli ıspanak tarifi
500 gram ıspanak, yarım çay kaşığı kabartma tozu, 2 yemek kaşığı ceviz içi, 1 orta boy soğan, 2 diş sarmısak, 2 çay kaşığı pul biber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı. Ispanağın kök ve saplarını ayıklayın.

Yapraklarını birkaç defa sudan geçirerek yıkayın.

İçine kabartma tozu ve tuz koyduğunuz kaynar suda 3 dakikahaşlayın,çıkartıp süzün,soğuyunca kıyın.

Ceviz içlerini elinizle küçük parçalara ayırın,soğanı ve sarmısağı çentin.

Bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın,önce 3 dakika cevizi kavurun.

Sonra soğan, sarmısak ve biberi atıp2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kıyılmış ıspanağı ekleyin.

Tuz ve karabiberini ayarlayın,sıcak servis yapın,arzu ederseniz ceviz yerine dolma fıstığı kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder