17 Eylül 2013 Salı

1 hazır yufka,1 orta boy patlıcan,1 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir,1 yumurta,tuz,karabiber,kızartma için sıvı yağ.

Yuvarlak yufkayı ortasından ikiye kesin, iki yarım yufkayı üstüste koyup tekrar ikiye bölün.

Yufkayı toplam sekiz parçaya bölün bu şekilde yaparak.

Patlıcanların üzerine gelen yeşil sap yapraklarını kesin, yıkayın, kurulayın, ince uçlu bir bıçağı saplayarak üzerinde üç dört yarık açın.

Ocak üstünde çevirerek közleyin.

Pişen patlıcanın kömürleşmiş kabuklarını akan musluk altında soyun. Sapını kesin, doğrayın ve çatalla ezin.

Beyaz peyniri rendeleyin,patlıcana katın.

Patlıcan ve beyaz peynir karışımına yumurtayı kırın.

Yufka ve peynirin tuzunu hesaba katarak az tuz ile karabiberi ekleyin.

İyice karıştırın.

Her bir parça yufkanın geniş tarafına iki tarafından 1 santim boşluk bırakarak patlıcan karışımından koyun.

Kenarlarda bırakmış olduğunuz boş yufka kısımlarını karışımın üstüne katlayın.

Yufkayı sigara şeklinde sarın, sonuna geldiğinizde ortada kalan ince ucu bir küçük kaseye koyacağınız suya batırarak sarmış olduğunuz kısımın üzerine yapıştırın.

Yağda kızartarak önce bir kağıt mutfak havlusunda fazla yağını süzün. Sıcak olarak sofraya getirin.

0 yorum:

Yorum Gönder