14 Eylül 2013 Cumartesi

soslu patlıcan rakı mezesi
3 adet patlıcan, 2 orta boy domates, 2 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı sirke, 1/3 demet maydanoz, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, kızartma için yağ.

Patlıcan sapını kesin,kabuğunu uzunlamasına şeritler halinde soyun,yarım santim kalınlığında uzun dilimler halinde doğrayın.

Tuzlu suya atın,domatesleri ikiye bölün,rendeleyin.

Sarmısakları ayıklayın,biraz tuzla havanda dövün.

Maydanozu ayıklayın,saplarını atın,yapraklarını ince ince kıyın,biber salçasını yarım kahve fincanı ılık suda eritin.

Tuzlu sudan çıkartacağınız patlıcan dilimlerini iki avucunuzun arasında zedelemeden sıkın. Kızgın yağa atarak iki taraflarını da kızartın.

Önce kağıt mutfak peçetesinin üzerine çıkartın,fazla yağını süzün,sonra yayvan bir tabağa dizin.

Bir sahana domates rendesi,sarmısak,sirke,toz şeker,biber salçası,tuz ve karabiberi koyun.

Bunların üzerine patlıcanların içinde kızarmış olduğu yağdan iki yemek kaşığı alarak ekleyin.

Beş dakika pişirin.

Patlıcanları tam sofraya götürürken üzerlerine sıcak sosu dökün.

Sosunu son anda sıcak olarak koyacağınız için patlıcanları daha önceden kızartabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder