25 Ekim 2013 Cuma



Ülkemizde yoğun bir çalışma temposu söz konusudur. Bu nedenle insanlar mutlaka yazın belli dönemlerinde tatil yapmalıdır. Bunun içinde en iyi zaman yıllık izindir.

Çoğu insan yaptığı tatilde dinlenmek ve eğlenmek ister. Bazıları da gezmek ve yeni yerler görmek isteyebilir. Bunun için yapılacak bir çok şey vardır.

İlk olarak tatil için iyi bir otel seçilmesi gerekir. Bu konuda internette biraz araştırma yaparsanız gerekli bilgilere ulaşmanız mümkündür Her otelin kendi internet sitesi vardır ve orada otel hakkında tüm bilgilere ulaşmanız mümkündür.

Ayrıca galeri kısmında da otel bölgeleri ile ilgili olan tüm görselleri bulabilirsiniz. Oteller kategorisine baktığımız zaman bir çok farklı otel ile karşı karşıya kaldığımız görebiliriz. Bu nedenle bunların arasında iyi bir seçip yapmak son derece zor olabilir.

Tabi doğru olanı seçmek bizim içimizden geleni yapmak ile aynıdır. İyi bir otel seçmek sadece mantıklı olandır.Tatil yapmak bizim hem ihtiyacımız hem de lüksümüzdür. Çünkü tatil yaptığımız zaman hangi amaçla yaptığımız son derece önemlidir.

Dinlenmek için yapılan tatiller ayrı, eğlenmek için yapılan tatiller ayrıdır. Tabi bunun içinde farklı tipte oteller vardır. Her otelin verdiği hizmet farklıdır. Tabi farklı hizmete farklı müşteriler gelmektedir. Bu nedenle otelin hitap ettiği müşteri portföyü vardır.

Bazı oteller sadece konaklama amaçlı kullanılmaktadır. Yapılan gezilerde insanların gecelik olarak kaldıkları otel tipleri vardır. Basit oteller gurubundadır.

Bunlar genelde moteller ya da 1-2 yıldızlı otellerdir ki günümüzde 3 yıldızın altında pek otel kalmamıştır. Bu tarz otellerde tatil yapmak amaçlı değil de gecelik konaklama amaçlı kalınır. İyi bir tatil oteli için daha farklı özellikler gerekmektedir.

 Tatil yapmak için gidilen otellerin çoğu genellikle tatil köyü ya da büyük kapasiteli otellerdir. Bu nedenle Türkiye de bunun için en uygun bölge Antalya'dır. Ülkemizdeki tatilcilerin en çok ziyaret ettiği bölgelerden birisi haline gelen Antalya son derece keyifli bir tatil için en uygun bölgedir.

Tatil otelleri olarak adlandırılan tüm büyük oteller bu bölgededir. Keyifli bir tatil yapmak için en iyi bölge burasıdır diyebiliriz.

Her yıl yurt dışından da birçok tatilciye ev sahipliği yapan Antalya insanların ilgisini çeken bir yapıya sahiptir.

Bunun nedenlerinden biriside sahip olduğu coğrafik yapısı ve sıcacık denizi ile güneşidir.

Yazın son derece sıcak olan Antalya insanların tatil ihtiyaçlarının hepsini karşılamaktadır.

Ancak otellerin genel olarak neden Antalya da yoğunlaştığı tam olarak kesin bir neden bağlı değildir.

Genelde yorumcular bunu ülkemizin en sıcak bölgesi olmasından dolayı turistlerin tercih etmesin bağlamaktadır. Ayrıca sahip olduğu deniz ile son derece kaliteli bir tatil sunabilmektedir.

Tatil otellerin sahip olması gereken bazı özellikler vardır. Bunların başında gelen en önemli şey; kapasite olarak büyük olması ve tüm ihtiyaçlara cevap verebilmesidir.Kısacası 300 yatak kapasitesinden büyük olmalı ve animasyondan diskolara kadar birçok ortama sahip olması gerekmektedir.

Çünkü tatil oteli demek insanların tüm ihtiyaçlarının karşılandığı ve otelin dışına çıkmaya ihtiyaç duymadıklarını otellerdir. Bu sayede insanlar otelin içinde biraz eğlenip biraz dinlenme fırsatı bulabilir ve geceleri de diskoya giderek gece hayatını yaşama fırsatı bulabilirler. Tatil otellerinde insanlar için her dakika farklı aktiviteler yapılmaktadır.

Bunlar her saniye yapılan yemek ikramları ya da animasyon gösterileri ile mümkündür. Her otel müşterileri memnun etmek için elinden gelen her türlü hizmeti verir.

Bunun içinde alışveriş merkezi ve fırın gibi ekstreme özelliklerde vardır. Bu sayede hiç kimsenin dışarı çıkmasına ihtiyaç kalmamaktadır. Tüm müşteriler otelde durarak sıkılmadan vakit geçirmeyi başarmaktadır.

Bunda en büyü katkı payı tabi ki de otellerdedir. İyi bir tatil oteli için mutlaka biraz masraf yapmanız gerekecektir. Çünkü bu tarz oteller çok fazla hizmet içerdiği için yüksek ücretlere tabidir. Ancak yinede bu otellerde uygun fiyatlara tatil yapmanız mümkündür. Bunu yapmanın en güzel yolu ise erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmaktır.

Erken rezervasyon daha sezon açılmadan 3-4 ay öncesinden tatilinizin tarihini belirleyip otelden ya da bir acente üzerinden satın almanız anlamına gelmektedir.

Uygun fiyatlar olmasının sebebi ise ilk satın alma işlemlerini sizin yapmanızdır.

Oteller daha herhangi bir müşteriye sahip olmadan satış yapmaya başladığından dolayı oteli doldurmak amacıyla fiyatları uygun tutar.

Böylece büyük tatil otellerinde uygun fiyatlara tatil yapma fırsatı bulabilirsiniz.Çalıştığınız yoğun bir iş döneminde yıllık izin tarihinizi belirleyebilir ve aileniz ile ya da arkadaşlarınızla keyifli bir tatilin planını yaparak satın alabilirsiniz. Uygun fiyata alınan tatil hem yüzünüzü hem de cebinizi güldürecektir.

2 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Otelin sunduğu hizmetler, önceden alınan rezervasyonlarla satılabilir. Rezervasyon ofisi küçük otel işletmelerinde önbüroya, büyük otel işletmelerinde ise satış pazarlama bölümüne bağlı olarak çalışır.Münferit veya grup rezervasyonlarına yanıt verilmesi, müşteriye uygun oda ve fiyatın sunulması,rezervasyon kayıtlarının tutulması, rezervasyon değişikliklerinin yapılması ve rezervasyon raporlarınınhazırlanması işleri bu bölümde yapılmaktadır.

    YanıtlaSil