22 Ekim 2013 Salı


Çin Seddi günümüz dünyasının en büyük tarihi eserlerinden biri ve çok ziyaret edilen bir yerdir.Çin seddi geçmişteki çin imparatorluklarının savunmak için inşaa ettiği bir yapıdır.

Toplam uzunluğu 8.851,8 kilometre olan Çin Seddi Huang-Ho nehirini ikiye bölmektedir.Çin Seddi dünyanın  yeni 7 harikasına 2007 yılında seçilmiştir.Çin seddi google earth ile görülebilen bir mükemmeliyete sahiptir.

Çin Seddi'nin bizim için en ilginç özelliklerinden biri Türk saldırılarına önlem almanında bu yapının inşaasında bir sebep olmasıdır.Ayrıca o dönemlerde karışıklık yaşayan ülkenin tek bir çatı altında birleştiği mersajı dünyaya verilmek istenmiştir.

Qin Shi Huang tarafından ilk temelleri atılan çin Seddi günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır.İlk haline göre bazı yerlerinde yıkılma meydana gelse de hala daha dimdik ayaktadır.

Çin Seddi'nin her bölgesi aynı yükseklikte ve aynı güçte değildir.Bazı bölgelerindeki duvarlar çok güçlü durumda değildir.Mö devirlerinde inşaatına başlanan Çin Seddi bugünkü haline benzeyen yapısına (1368-1644) arasında kavuşmuştur.

Çin Seddi'nin yapısında dokuz kilometrede bir fener kulesi ve 200 metrede bir gözetleme kulesi bulunur.Turistik ziyaretlere açılan Çin Seddi ülkeye turizm konusunda en büyük geliri getiren yapıdır.

ÇİN SEDDİ RESİMLERİ














0 yorum:

Yorum Gönder