9 Ekim 2013 Çarşamba

4 yemek kaşığı ayıklanmış, paketlenmiş hazır çiroz, 2 kahve fincanı sirke, 1 demet dercotu, yarım limonun suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı.

Çiroz parçalarını yayvan bir kaba yerleştirin, üzerlerine ısıtılmış sirkeyi dökerek bir saat kadar bekletin.

Sirkeyi süzün, üzerine zeytinyağı-limonu gezdirin, dereotu yaprakları ile örtün ve sofraya getirin.

Çirozu kurutulmuş bütün uskumrudan kendiniz hazırlamak isterseniz önce balıkların üzerine elinizle su serperek biraz nemlendirin.

Sonra ocağın alevinde tütsüleyin,sonra da bir peçeteye sarıp bir çekiç veya taşla döverek yumuşatın, didikleyip üzerine sirke dökün.

0 yorum:

Yorum Gönder