9 Ekim 2013 Çarşamba

erken boşalma nedir
erken boşalma nedir
ERKEN BOŞALMA NEDİR? 

Erken boşalma sorunu erkeklerin cinsel hayatını olumsuz etkileyen en büyük sorunlardan biridir.Erken boşalma sorunu neden kaynaklanıyor sorusu ile başlayabiliriz.

Sorunun %99 gibi büyük bir bölümü psikolojik sorunların süreci neticesi oluşmaktadır.

Erken boşalma,birleşme sürecinde erkeğin durumu kontrol edememesi ve partnerinden önce boşalması olarak açıklanabilir.
  • Cinsellikle ilgili konuların toplumda bir tabu olması nedeniyle ,kişilerin bu süreci nasıl yönlendirmeleri gerektiğini bilmemeleri,süreci doğru yönlendirecek bilgiye sahip olmamamları 
  • Ergenlik çağına giren kişilerin cinsel deneyimleri ve mastürbasyon alışkanlıkları ,bu sorunun oluşmasında temel oluşturur, bir an önce hazzı hissetmek için gerçekleşen cinsel deneyimler nedenler arasındadır.
  • Bazı alışkanlıklar erken yaşta başladığında daha sonra ,bu alışkanlıkları değiştirmek mümkün olamamaktadır.
Mastürbasyon yaparak cinsel haz almaya yönelen kişi bu işi sadece bir görev gibi hızlı bir şekilde boşalma ile sonuçlandırır.

Oysaki evlilikte ki cinsel yaşam çok farklıdır.Kişi aynı zamanda partnerini de düşünmek zorundadır.

Erkek olarak bu bir güç gösterisidir.Erkekte erken boşalma sorunu olduğu teşhisi konabilmesi için düzenli bir seks hayatı olması gerekmektedir.

Bir kaç olumsuzluk yaşayan bir erkeğin psikolojik olarak ,her ilişkiye bu stres altında gireceği düşünülürse başarısızlık kaçınılmaz olmaya devam edecektir.

Bu sorunu yaşayan kişi her ilişkisinde aynı sorunu yaşayacağı düşüncesi ile zaman içinde "cinsellik"ten uzak durmaya başlayacaktır.

Erkekte ki erken boşalma sorunu eşini de aynı şekilde olumsuz etkileyecek ve kadın da zamanla cinsellikten soğuyacaktır.

Evlilikte yaşanan cinsel sorunlar,başaka bir sorun olmasa da ,evliliği bir çıkmaza sürükleyecek ve yıkılmasına yol açacaktır.

Bu nedenle ,sorun yaşayan çiftlerin hiç vakit kaybetmeden ve çekinmeden doktora başvurmaları gerekmektedir.

Unutmayın yaşadığınız cinsel sorunlar da diğer hastalıklar gibidir ve doktora gidtmekten kaçınmamamk gerekmektedir. Sağlıkla kalın....

0 yorum:

Yorum Gönder