5 Ekim 2013 Cumartesi

1 yeşil salata (top, kıvırcık veya marul),2 yemek kaşığı sirke,1,5 su bardağı yoğurt,3 diş sarmısak, 1/2 demet dereotu,1 çay kaşığı kuru nane,1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz.

Salatanın yapraklarını 15-20 dakika sirkeli suda bekletin, çıkartıp yıkayın, kurulayın, ince şeritler halinde kesin.

Sarmısağın kabuğunu ayıklayın,dereotunu ayıklayın,yıkayın,kalın saplarını atın, yapraklarını doğrayın.


Derince bir kaba yoğurdu koyun, üzerine kıyılmış salata yapraklarını, sarmısağı ve dereotunu ekleyin, iyice karıştırın, kıvamını ve tuzunu ayarlayın.

Kaselere bölüp üzerlerine zeytinyağını gezdirin,kuru naneyi serpin servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder