4 Ekim 2013 Cuma

1 adet orta boy karnıbahar, 1 su bardağı yoğurt, 3 diş sarmısak, 1/4 demet maydanoz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, kırmızı pul biber.

Karnıbaharı bir güzel haşlayın, kendi suyu içinde soğumaya bırakın, sarmısakları ayıklayın, biraz  da tuz ile havanda ezin.

Maydanozu yıkayın, saplarını atın, yapraklarını çok ince kıyın.


Ezilmiş sarmısakları ve maydanozuyoğurda katın, iyice karıştırın, karnıbaharın üzerine dökün.

Salatanın üzerine zeytinyağını gezdirin, kırmızı pul biber serpip sofraya getirin.

Eğer sofraya oturulmuyor ise, arzu ederseniz, karnıbaharları çiğ olarak birer lokma büyüklüğünde parçalara ayırın, yoğurt karışımını (dip) başka küçük bir kaba kayarak rakı yanında ikram edin.

Haşlanmış karnıbaharların üzerine yoğurt yerine zeytinyağı ve limon ekerek de servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder