9 Kasım 2013 Cumartesi


Küba'ya gittiklerinde Türkler yemek açısından çok fazla sorun yaşamıyorlar.Çünkü kaldığımız oteller,gittiğimiz restorantlar genellikle Avrupalıların damak tadına uygun,yaşam standartlarına uygun yerler.

Genellikle uluslararası mutfakların devrede olduğu restorantlara gidiyoruz.O anlamda yemek açısından bir problem yaşamıyoruz.

Kendi yerel yemekleri var.Hem Karayip kültürünü hem İspanyol kültürünü içeren yemekler bunlar.Onlarıda denemek mümkün.

Ama Türkler genellikle bunları denemek yerine,bildik tanıdık yemekleri yemeyi tercih ediyorlar.Küba'da ne yenir sorusuna cevap olarakda,birincisi Küba'da çok farklı kültürler var.

Bir Afrikalı kültürü var.Afrikadan kalkıp gelmiş insanlar,onların yemekleri var.Artı Colomb öncesi yerlilerin bir kültürü mevcut.Bunun üzerinede bir İspanyol kültürü gelmiş.Bunların karışımından ilginç bir Küba mutfağı doğmuş.

Şimdi öncelikler bir ada ülkesi olduğu için deniz ürünleri açısından bir zenginliğe sahip.Her türlü deniz ürünlerini bulabiliyorsunuz.Özellikle karidesleri çok lezzetli.

Deniz ürünleri ile yaptığı pilavlar var.Onlar çok keyifli.Bunun dışında tropik meyveleri bulabiliyorsunuz.Ananasından tutunda diğer bütün tropik meyveler mevcut.Aynı zamanda içecek olarak romlarıyla meşhur Küba.

0 yorum:

Yorum Gönder