9 Kasım 2013 Cumartesi


Mısırı tarihi açıdan çok zengin kılan özelliklerinin başında piramitlerinin olmasıdır.Piramitler bugünün itibariyle bilinenin aksine Kahire şehrinin dış mahallelerinde olan giza mahallesinde olanlarla sınırlı değildir.

Mısır'ın güneyinde Sudan'da Orta Amerika'da da ve Çin'de de piramitler vardır.Fakat Mısır piramitlerinin içerisinde en önemli 3 tanesi,Keops,Kefren,Mikerinos adlarıyla bilinen ,Yunanca adlarıyla anılan Kahire'nin dış mahallelerinde bulunan mezar yapılarıdır.

Firavunlar öldüklerinde içerlerine gömüldükleri binalardır bunlar.Ve onların içerisine girilmeyi amaçlamadıkları için özellikler yürüyüş yolları yoktur.

Bunların yanısıra buraya yaklaşık 1 saat mesafede bulunan başka,askeri bölgenin hemen yakınında bulunan Eğik Piramite ya da Kızıl Piramitler olarak anılan piramitlerde mutlaka ziyaret edilmelidir.

İlk görülmesi gerekenler bunlardır.Çünkü piramitlerin nasıl başladığını anlamak için mastaba adıyla anılan,üstüste konulmuş dörtgen mezar binaları,piramitin atasını oluşturduğu için en görülmesi gereken kısmı oluşturmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder