18 Ocak 2014 Cumartesi


Yeni Delhi Hindistan'ın başkenti olmasının yanı sıra dünyanın da en büyük başkenlerinden biridir.Nüfusu 20 milyon civarında olan şehir hindistan'ın en büyük nüfusa sahip kentidir.

Hindistan bağımsızlığını ilan etmeden önce sömürge altındayken de başkent olma sıfatı taşıyan Yeni Delhi 1912 yılından beri Hindistan'ın başkenti konumundadır.

Yeni Delhi birçok turistik yere sahiptir.Bunlardan en önemlilerini belirtmek gerekirse Hümayun Türbesi ve Qutub kompleksi olarak sayılabilir. 

Yeni Delhi anakent olarak bilinen metropol şehir özelliklerini taşır. Şehirde birçok müze,tarihi yerler vb. gibi yerleşim yerleri bulunmaktadır.

43 kilometrelik bir alana yani yüzölçümüne sahip Yeni Delhi'ye yılda binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Yeni Delhi ulaşım;

Yeni Delhi'ye Türkiye'den direk uçma şansına sahipsiniz.Yeni Delhi'ye Thy veya hindistan havayolları ile direk olarak gidebilirsiniz. İstanbul-Yeni Delhi arası yaklaşık olarak 5-7 saat arasında sürmektedir.

Yeni Delhi seferleri İstanbul Atatürk havaalanında yaklaşık olarak 18.45 civarında olmaktadır.yıllardır değişmeyen bir uçak saatidir.

Bu uçak ile Yeni Delhi'ye yerel saat ile sabaha karşı 4 civarında inersiniz.Bu nedenle konaklama ve ulaşım planınızı önceden yapmanız herhangi bir sorun yaşamanızı engeller.

Hindistan'ın Türk vatandaşlardan vize istediğiniz daha önce yazmıştık.pasaport-vize gerekli bir seyahattir.

Yeni Delhi Konaklama-Oteller

Yeni Delhi Hindistan'ın en büyük ve önemli şehridir.Bu nedenle de Hindistan seyahatinde en kaliteli ve gelişmiş konaklama şartları bu şehirdedir.

Yeni Delhi şehri iki farklı şehirden oluşur diyebiliriz Yeni Delhi-Eski Delhi.  Yeni Delhi diye tabir edilen bölümde çok gelişmiş konaklama imkanları bulunmaktadır  

Eski diye tabir edilen bölgede ise pansiyonlar ve oteller bulunsa da gece saatlerinde bazı tehlikeler yaşayabilirsiniz.

Yeni Delhi'de oteller dışında pansiyonlarda da kalma şansına sahipsiniz.Konaklama bütçenize göre çok farklı şekillerde imkanlara sahip olabilirsiniz.

Pansiyonlarda konaklama maliyetini etkileyen birçok etmen vardır.Sıcak su,odanın içinde tuvalet-banyo vb. gibi istekleriniz fiyatı arttıracaktır.

Kalmanızı tavsiye ettiğimiz oteller ; Luxury NewHilton  Otel Leela Palace  Kempinski Delhi Hoteli

0 yorum:

Yorum Gönder