18 Ocak 2014 Cumartesi


Hindistan ulaşımı 

Ülkemizden Hindistan'a ulaşım sadece uçakla olmaktadır.Hindistan'a gitmek için "türk hava yolları"nın "Yeni Delhi" seferini yapan uçakla 8-9 saat arası süren bir yolculukla Hindistan'a ulaşırsınız.

Hindistan'a gitmek için vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Yeni Delhi ile Taj Mahal'in bulunduğu Agra şehirleri arası yaklaşık olarak 200 kilometredir.

Agra'ya ulaşmak için Yeni Delhi'den otobüsler kalkmaktadır.

Bu ara otobüsle 2-3 saat arası sürmektedir.bizim tavsiyemiz Yeni Delhi şehrini dolaşıp daha sonra Agra'ya gitmeniz yönünde olacaktır.

Hint yemekleri nasıldır?

Hindistan yemek kültürü ile ülkemizin yemek kültürü arasında siyahla beyaz kadar fark bulunmaktadır.

Hindistan sayehatinde en çok zorlanacağınız nokta yemek konusunda olacaktır.Bunun nedeni türk insanının kırmızı et,balık gibi yemekleri sevmesidir.

Hindistan'da ise et yemekleri neredeyse hiç yapılmamaktadır.Bu durumda sizi bu seyahatte sebze yemeklerine doğru itecektir.

Özellikle dana eti Hindistan'da yenmemektedir.Genellikle karşınıza vejeterjan menüleri çıkacaktır.

Yemekler ilk etapta damak tadınızın alışkın olmadığı şekilde baharatlı ve tuzsuz gelebilir.yine de bazı hint yemekleri dünyaca bir üne sahiptir.

Hint yemekleri denilince aklımıza ilk olarak baharat kullanımı gelmektedir.Dediğimiz gibi et konusunda tavuk eti yeme şansına sahipsiniz.

Kori sosu olarak bildiğimiz leezet Hindistanlılara özgüdür bu da ufak bir hatırlatma olsun....

Hindistan iklimi ve mevsimi

Hindistan seyahatiniz için Türkiye'den gidecek insanların kış aylarını tercih etmeleri gerekmektedir.Aralık,ocak,şubat ve mart ayları hindistan seyahati ve tatili için uygun zamanlardır.

Hindistan'a giderken muson yağmurlarını yaşamak isteyen okuyucularımıza tavsiyemiz temmuz ayı ile eylül ayları arasında Hindistan'a gitmelidirler.  

Böylece dünyaca ünlü muson yağmurlarını en güzel yaşayacağınız ülke olan Hindistan'da unutulmaz dakikalar yaşayablirsiniz.

Muson yağmurlarının en önemli özelliği kısa ve çok etkili bir yağmur olmasıdır.

Çok kısa sürede damacanadan boşalır gibi yağan muson yağmurları 1-2 dakika arasında sürer ve kesilir.Daha sonra tekrar başlar,kesilir ve süreç böyle devam eder.

Hindistan seyahat sorunları;

Her yurtdışında yaşayacağınız problemleri tabi ki Hindistan seyahatinde karşınıza çıkacaktır. Hindistan seyahatinde Türk insanının yaşayacağı en büyük problem yemek konusunda olacaktır.

Alışkın olmadığınız yemekler mide sancıları çekmenize sebep olabilir ; bu nedenle mide haplarını yanınızda götürmelinizi tavsiye ediyoruz.

Hindistan seyahatinde dikkat etmeniz gereken diğer bir konuda sokak köpekleri ve kuduz hastalığıdır. '

Hindistan'da birçok başıboş köpek kuduz tehlikesi saçmaktadır ; bu nedenle köpeklerden uzak durmalısınız.

Hindistan halkı çok canayakın ve sıcakkanlıdır bu konuda herhangi bir sorun yaşamazsınız. Hindistan'da ineklerin kutsal olduğunu unutmayın ve ineklere bu seyahat boyunca saygı gösterin.

0 yorum:

Yorum Gönder