19 Ocak 2014 Pazar


Özellikle proteinli ve yağlı yiyeceklerin tokluk süresini uzattığı bilinir.Diyetlerde yapılan en önemli yanlış proteinlerle-karbohidratları ayırmak ve yağlı yiyecekleri tamamen uzaklaştırmaktır.

Karbonhidrat,yağ ve protein birlikte kullanıldığı zaman tokluk hissi yaratır.

Kan şekerini yavaş yükseltip yavaş yükselten gıdalar tokluk hissi verir.Örneğin beyaz şeker,pirinç gibi gıdalar kan şekerini hızlı düşürüp hızlı yükselttiği için daha çabuk acıkmanızı sağlamaktır.

Öğün öncesi tüketilen bir çorbanın insanların tokluk süresini uzattığı kanıtlanmıştır.

Tokluk hissinin süresi uzadıkça diyet için bir avantaj sağlamaktadır. Sebze meyve tüketimi tokluk hissi veren diğer gıdalardır.

0 yorum:

Yorum Gönder