17 Şubat 2014 Pazartesi


Akciğerler insan hayatındaki en önemli organlar olarak bilinmektedir.Akciğerler özellikle sigara kullanımı ve hava kirliliği nedeniyle bazı sorunlar çıkarmaktadır.

bu nedenle de akciğer sağlığını korumak için bazı önlemler alınabilir alınmalıdır.

Akciğerleri temizleyen ve koruyan şifalı bitkileri sizler derledik.

Özellikle Zencefil, Sarımsak, Okaliptüs, Ekinezya, Keçiboynuzu ve Ebegümeci akciğer sağlığı için önemli bitki türleri olarak bilinmektedir.

Zencefil: 

Çok kuvvetli bir antioksidan görevi üstlenir ve akciğerleri temizler. Akciğerlerden çeşitli toksinlerin, mukus ve yabancı bir takım maddelerin uzaklaştırılmasında yardımcı olur. Zencefil bitkisini direk yiyebilirsiniz ya da çayını içebilirsiniz.

Sarımsak: Kuvvetli bir antioksidan olmasının yanı sıra içinde bulundurduğu alisin kimyasalı ile akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olur.

Alisin kimyasalı aynı zamanda akciğerlerdeki mukusu temizler, soğuk algınlığı ve solunum problemlerine de iyi gelir. İster balla karıştırılmış çayını tüketebilir isterseniz de günde üç diş yutarak tüketebilirsiniz.

Okaliptüs: 

Bu bitki doğal bir antibiyotik görevi üstlenir ve aynı zamanda içerisinde bir takım yağlar barındırır. Bu uçucu yağlar akciğer enfeksiyonlarında ve kanın çoğaltılmasında faydalıdır.

Bazı ilaçlarda da özellikle öksürük şurupları ile pastillerde bu yağlar kullanılır.

Okaliptüs çayı bronşite ve sinüzite faydalıdır. Özellikle buharını solumak iyi gelir.

Ekinezya: 

Akciğerleri temizler ve soğuk algınlığına ve öksürüğe faydalıdır. Ekinezya kökü de bir takım akciğer enfeksiyonlarına iyi gelir.

Keçiboynuzu: 

Bu bitki özellikle sigara içenler için oldukça yararlıdır.

1 litre su içerisinde 5 tane keçiboynuzu kaynatılıp aç karna içilirse sigaranın ciğerlere verdiği zararı azaltır. 6 ayda bir 20 gün civarında tekrarlanmasında fayda vardır.

Ebegümeci: 

Bu bitki de özellikle sigara içenler için faydalıdır.Kaynar suda bir miktar ebegümeci kaynatılıp aç karna bir bardak içilirse sigaranın ciğerlere verdiği zararı azaltır.

Aynı zamanda balgam atılmasında faydalıdır ve akciğer kanseri riskini azaltır.

İlgili aramalar;

akciğer ödemi şifalı bitkiler akciğer hastalığı için şifalı bitkiler akciğer kanserine şifalı bitkiler akciğer rahatsızlıklarına iyi gelen bitkiler

0 yorum:

Yorum Gönder