Özellikle viski,sek cin,sek votka gibi içkileri kısa bardakta içmek için 3 adet küp buz kullanmamız en güzel lezzetleri almamıza yardımcı olacaktır.
Bunun dışında uzun bardakta hazırlanan cin tonik gibi viski kola gibi ya da votka tonik gibi içkilere küp buzla bardağı ağzına kadar doldurarak hazırlamak çok daha iyi olur.
Küp buzları evde yapıcaksak mutlaka temiz içme suyu kullanmamız gerekecek.
Çünkü buzlar bir süre sonra içkinin içinde eriyerek o içkinin lezzetini kötüleştirecektir.
O yüzden temiz buz en önemli noktalardan bir tanesi.Mohito gibi kırık buzlarla hazırlanan son dönemlerin çok popüler kokteylleri var.
Kırık buzu elde etmenin en basit yöntemlerinden bir tanesi bir pratik ufak buz kırma cihazı almaktır.Bu cihaz iki bölümden oluşur.
Üst tarafa buzlar koyulur.Bıçaklı bir değirmen tarafından buzlar kırılır ve aşağı tarafta haznede birikirler.
Bunun dışında birde makinanın olmadığı zamanlarda kullanıcağımız bir yöntem var.Temiz bir bezin içine buzlar yerleştirilir.
Üzerine sert bir cisimle ya da tokmakla vurularak buzlar yine ufak parçalara ayrılarak kokteyllerde rahatlıkla kullanılabilir.
Home
»
»Unlabelled
» Kokteyllerde Buz Kullanımı
25 Nisan 2010 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder