Kokteylleri karıştırmak için ihtiyacımız olan enstrümana shaker adı verilir.
Shaker krom ve çeliğin karışımında yapılır ve üç parçadan oluşur.
Shakerda kokteyl hazırlamak için mutlaka o shakerın çok iyi temizlenmiş olması,bir önce içinde yapılan kokteyl'in tadı ve kokusuyla alakalı hiç birşey barındırmamış olması gerekir.
Shakerımızın birinci bölümünde içkileri ve buzları biraraya getiririz.
İkinci bölümü yani süzgeç bölümünü üzerine kapatıp kokteyli hazırladıktan sonra içindeki parçacıkların ya da buzların akmasını engellemek için süzgeç görevi gören bölümünün üstünede kapağını kapatarak çalkalamaya hazır hale getiririz.
Pratik olarak shakerımızı şu şekilde kullanabiliriz.Önce shakera bir miktar buz atalım.Üzerine yapmak istediğimiz karışımı dolduralım.Ağzını sıkıca kapatalım.
Ve elimizi,işaret parmağımız kapağın üstünde kapağı sıkıca tutarken diğer parmaklarımız shakerı çok sıkı bir şekilde kavrıyor.
Sol elimizide shakerın altına koyarsak shakerın uçup gitmesini engellemiş oluruz.
Ve omzumuzun üstünde çok fazla değil kısa bir süre çalkaladıktan sonra kokteylimizi bardağa dökebiliriz.Çok kısa sürede çok soğuk bir karışım elde ettik.
Home
»
»Unlabelled
» Kokteyllerde Shaker Kullanımı
25 Nisan 2010 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder