Yemek öncesinde seçiceğimiz içkinin ve kokteylin mutlaka yüksek alkollü olmaması gerekir.
Çünkü yiyeceğimiz lezzetli bir yemeğin tatlarını bastıracağı için yemek öncesinde biraz daha hafif kokteylleri tercih etmemiz gerekebilir.
Mesela cin tonik olabilir.Hafif alkollü likörler, hafif alkollü "şarap"lar ya da yine düşük alkolle yapılmış kokteylleri yemek öncesinde almamız mümkün.
Yemek sırasında aynı kural yine geçerli.Mesela sek bir viski ile bir yemeği birlikte aldığımız takdirde,viskinin yoğun aromaları ile güçlü tatları ile yemeğin lezzetleri birbirine karışacak.
Aynı şekilde yüksek alkolden dolayı ağzımız körleşecektir.O yüzden yemek öncesinde ve yemek sırasında daha düşük alkollü içkileri-kokteylleri tercih etmemiz gerekir.
Home
»
»Unlabelled
» Yemek Öncesi İçilen Kokteyller
19 Nisan 2010 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder