27 Ocak 2014 Pazartesi

Bir toplumun en küçük birimine aile denir. Ailelerin kurulması sırasında iyisi ile kötüsü ile pek çok anı oluşur. Bu anıları iyi ya da kötü yapmak kişilerin elindedir. Her genç kız evleneceği günün hayalini kurarak yaşar. 

Özellikle iyi bir aile ortamında büyümüş ise kendi ailesindeki insanları rol model olarak alır. Bu da başarılı evliliklerin altın anahtarıdır. Evlilik kararı insanların verebileceği en zor kararlardan biridir.

İki insanın hayatlarını birleştirmesi, yeni bir dünyaya pencere açması kolay bir konu değildir.

Günümüzde pek çok çift boşanma kararı almaktadır. Bu boşanmaların birçoğu ilk yıllarda yaşanmaktadır. Bunun en büyük sebebi sevdiğiniz insanın evde bir canavara dönüşmesi olabilir.

Her ne kadar evlilik konusunda tahminde bulunamasak da düğün hazırlıkları konusunda fikir yürütebiliriz.

Her kız düğününün en güzel düğün olmasını ister. Bu nedenle evlilik kararının verilmesi ile düğün hazırlıkları da start alır. Düğün hazırlıkları gelinlik ve damatlık seçimi ile başlar, mekan seçimi ile sonlanır.

Aslına bakılırsa pek çok kız ve erkeğin anneleri çok önceden çeyiz hazırladığından düğün hazırlıkları istemsiz de olsa çoktan başlamıştır. Bir kadının gelinlik seçmesi bir erkeğin damatlık seçmesinden daha zordur. Çünkü gelinlik modellerinin damatlıklara oranla daha fazla olması ve gelinlikte ayrıntının fazla olması gelinlik seçimini zorlaştırır.

Çoğu kızın en büyük hayali annelerinin gelinliğini giymek olsa da hızla değişen moda bu isteğe mani olmaktadır. Düğün hazırlıklarının en eğlenceli bölümü gelinlik ve damatlık seçimidir.

Çünkü kolay ve nerede ise en az masraflı bölümdür. Çiftler arasında en büyük kavgalara neden olan bölüm ev kiralamak ve ev yerleştirmektir.

Ev kiraları günümüzde oldukça cep yakmaktadır. Bu nedenle evlenmeye karar veren gençlerin maddi açıdan özgürlüklerini kazanmış olmaları gerekir.

Çoğu çift nerede oturacaklarını karar vermekte zorlanır. Kız tarafı da erkek tarafı da kendilerine yakın oturmasını istedikleri çocuklarını dolduruşa getirir ve kavgaya neden olur.

Evlilik hazırlığı yapılırken çift baş başa bırakılmalı, ancak yetişemedikleri durumda yardımcı olunmalıdır. Kadın ve erkek aynı zevklere sahip olamaz.

Bu nedenle ev yerleştirirken eşlerin birbirine anlayış göstermek çok önemlidir. Düğün hazırlıklarının bir diğer aşaması düğün organizasyonudur.

Düğün organize etmek, hayallerdeki gibi bir düğün tasarlamak ne yazık ki çok masraflı bir iştir. Eğer bir organizasyon firması ile anlaşacaksanız seçeceğiniz firmayı iyi araştırmalısınız. Düğün organizasyonlarında pek çok detay vardır.

Bu nedenle kendiniz düğün organizasyonu yapamazsınız. Sandalyelerin şeklinden süslerine, etrafa konulacak çiçekten müzisyenlere kadar organize etmek oldukça zor bir iştir.

Evlilik hazırlığı yaparken evlilik fuarlarını gezmekte fayda var. Çünkü evlilik fuarlarında binlerce çift için hazırlanmış bir yol gösteren harita bulabilirsiniz. Bu sayede evlilik planlarınızı yaparken doğru adımlar atarak daha iyi bir sonuca ulaşabilirsiniz.

Düğününüzün hangi mevsime denk geldiği de organizasyon açısından çok önemlidir. Yaz düğünü, bahar düğünü, kış düğünü gibi pek çok konsept hazırlayabilir, mükemmel bir düğün tasarlayabilirsiniz. Düğün hazırlıkları yaparken en çok vakit harcanan kısım düğün organizasyonudur.

Çünkü düğün sizin için değil misafirleriniz için yapılır ve misafirlerin düğünden memnun ayrılması gerekir. Dolayısı ile düğün hazırlıkları her zamankinden daha fazla bir zamana ihtiyaç duyar.

Düğün için nikah şekeri, düğün davetiyesi seçmek gerekir. Tabi eğer kendinizi yansıtan bir düğün planlıyor iseniz sizi yansıtan bir nikah şekeri seçmeli, düğün davetiyesi yaptırmalısınız.

Düğünde dağıtılan nikah şekerleri insanların sizi uzun yıllar hatırlamasını sağlayacaktır. Aslına bakılırsa düğün hazırlıkları sadece evlenmeden öncesi için değil evlendikten sonrası için de yapılmalıdır. Örneğin balayı da bir evlilik hazırlığıdır.

Evlenen çift bir süre baş başa kalmak, vakit geçirmek, kimse tarafından rahatsız edilmemek ister. Bu nedenle evliliğin en önemli adeti balayıdır.

Balayı seçenekleri günümüzde oldukça fazladır. İster kafa dinleyeceğiniz bir balayı tatili seçin ister eğlenceli bir balayı tatili seçin. Karar sizin. Evlenmek birçok şeyin sonu, birçok şeyin ise başlangıcıdır. İki insanın birbirine bir imza ile bağlanmasına evlilik denemez.

İki insan yürekten bağlı ise evlilikleri ömür boyu olur. Evlenirken pek çok fedakarlık yapmak gerekir. Özgürlükleri bırakmak, fevri davranışlardan uzak durmak gerekir. Evlilik ile iki kişilik yaşamaya başlarsınız. Bu nedenle evlilik kutsaldır.

İki insanın ömür boyu birbirine bağlanmasıdır. Düğün hazırlıkları yaparken ilk olarak hazırlığa kendinizi değiştirmek ile başlayın.

Eğer kendinizi evliliğe hazır hissederseniz düğün hazırlıkları size sadece birer küçük olay gibi gelir. Fakat evliliği gözünüzde büyütür, olanlara tepki verirseniz birçok küçük olay sizin için büyük bir kavgayı ifade edecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder