27 Ocak 2014 Pazartesi

Meme estetik ameliyatı ile meme büyütme ameliyatı burun estetiği ameliyatları ile beraber en çok yapılan ameliyatlardandır. 

Bu ameliyatların sonucu çok yüksek bir ihtimalle olumlu sonuçlanmaktadır. İşlemin temel amacı, küçük gelişmemiş veya doğum sonrası küçülen memeleri büyütmektir.

Protez veya implant olarak adlandırılan silikondan yapılan doğal malzemeler meme dokusunun altına yerleştirilir ve görünüm ve doku olarak aynı gerçeğe çok yakın şekilde göğüsler büyütülür.

Yapay çözümleri geride bırakmak isteyen tıp camiası son zamanlarda vücuttan alınan fazlalık yağlardan yapılan göğüs büyütme işlemleri popüler hale gelmeye başlamıştır.

Bunların dışında popüler olarak satıldığı görülen meme büyütücü kremlerin fiziksel olarak hiçbir etkisi yoktur.

Bu maddeler tam tersine genellikle fitoöstrojen denilen bitkisel hormonlar içermektedirler ki meme sağlığı açısından son derece zararlı olabilirler.Cinsellik bizde olmayanı bir başkasından istemeye dayalıdır.

Bu yüzden erkekte aynı biçimde olmayan memeler kadınlık figürü ve kadın bedeni açısından oldukça önem taşımaktadır.

Küçük veya şekil olarak problemli göğüsler belki bilinçte hissedilmese bile bilinçaltında insanı rahatsız eder, soru işareti şeklinde varlığını sürdürür.

Küçük göğüsler çoğu elbisenin giyerken elbisenin tam oturmamasına veya kişinin üzerine tam yakışmamasına neden olabilir. Kısaca meme, hem ruhen hem de bedenen kadını kadın yapan önemli vücut parçalarından biridir.

Sembolik anlamı işlevselliğinin önüne geçen bir organ olduğundan, sanrılara ve kaygıların üzerine yüklenebileceği ve kafada bir rahatsızlık yaratabilecek bir organ haline dönüşebilir kadın için.

İmplant meme teknolojisi artık iyice gelişmiştir.Eskide yaşanan sorunlar artık neredeyse hiç yaşanmıyor.Şekil olarak doğal kadın memesini taklit eden formlar giderek geliştirimiştir ve alınan tecrübelerle artık çok yakın şekil veren formlar elde edilmiştir.

Bunlar halk arasında damla silikon olarak bilinmektedir.İmplantların dış yüzeyleri düz veya kaplamalı olabilir.

Bu silikon yapıların üretimi oldukça hijyenik ortamlarda yapılmaktadır. Silikon aslında doğada bulunan tamamen doğal bir elementtir.

Genellikle plaj kumunda ve kuartz olarak adlandırılan doğal kristalin yapısında bulunur. Bunlar işlenerek göğüslerde kullanılacak maddeye dönüştürülerek kullanılır.

O kadar çok kullanım alanı vardır ki paslanmaz çelikten bebek mamasına kadar pek çok ürünün yapısında bulunmaktadır. Silikatlar insan bağ dokusunun ayrılmaz yapı taşlarıdır.

Silikon tabanlı malzemelerin en yoğun kullanıldığı alan tıbbi vucut içi yerleştirilen protezlerdir. Kalp kapakçıkları da silikondan yapılır.Meme büyütme ameliyatı için uygun bir adayda göğüsler bedenin kalanına göre küçüktür.

Bu küçüklük doğuştan olabildiği gibi hamilelik sonrası da ortaya çıkmış olabilir. Her kadında iki meme dokusu arasında boyut, pozisyon ve sarkıklık açısından farklılıklar vardır.

Kimi kişilerde bu farklılıklar belirginlik arz eder; bu durumda da meme büyütme ameliyatı asimetrik gerçekleştirilerek her iki meme dokusunun birbirine daha benzer hale getirilmesi mümkündür.

Bu ameliyatlarda amaç kişinin öz güvenini arttırarak kıyafet seçiminde daha özgür davranmasını sağlamaktır.

Ameliyat sonrasındaki hemen erken dönemde hamilelik planı olanlarda, halen emzirmekte olanlarda, aşırı kilo oynamaları olan bireylerde estetik meme cerrahisi uygulamalarını gerçekleştirmek uygun olmaz.

Elde edilecek sonuçların daha uzun soluklu olması amacıyla kişinin kilosunun stabil olması ve hamilelik ve emzirme sonrasında en az 6-9 aylık bir periyod beklenerek memenin son şeklini alması ve hamileliğe bağlı değişikliklerin normale dönmesi beklenilmelidir.

Ancak unutulmamalıdır ki her hasta kendine ait özellikler taşımakta ve plastik cerrah tüm bu özellikleri göz önüne alarak o hastaya özel önerilerde bulunmaktadır.

Bu nedenle bu ameliyatı düşünen bireyler başvurdukları plastik cerrahlarından kendileri için en geçerli olan bilgileri alacaklardır.Meme gelişimi ergenliğin sonuna kadar devam etmektedir.

Ardından yaşam boyu kilo alıp vermeye,yaşanan hormonal değişikliklere, hamilelik ve emzirme periyotlarına ve yaşlanma sürecine bağlı olarak meme dokusunun yapısında ve dış görünüşünde zamanla değişmeler meydana gelir.

Meme cerrahisinde tıbbi bir zorunluluk olmadığı müddetçe 18 yaşı beklemek ve meme gelişiminin tamamlanma sürecinin bitmesini beklemek çok yerinde olacaktır.

Meme büyütme nasıl yapılıyor? 

Diye sorarsanız. Meme büyütmek için takılan protezler vücuda 4 yoldan yerleştirilir: Meme altı oluktan, Meme başı çevresinden, Koltukaltından, Göbek deliğinden. Bunlardan göbek deliği, sonuçlarının çok iyi olmayışı nedeniyle nadiren kullanılır.

Meme protezleri başlıca iki vücut bölgesine yerleştirilir; Subpektoral yani göğüs kası altına veya subglandular göğüs kası üzerine. Bireysel özellikler ve kişisel tercihler hangisinde karar kılacağında etkilidir.

Memenin büyüklüğü, protezin nereden konulacağı, göğüs kasının altına mı yoksa üstüne mi konulacağı doktor hasta görüşmesi ve muayene sonrası belirlenir.

Burada ne kadar büyüklük istediğinizi, ne amaçla istediğinizi mutlaka doktorunuzla tartışmalısınız. Mutlaka bütün vücut oranlarını göz önünde bulundurmakta fayda var, omuz bel ve göğüs oranlarını göz önüne alarak bir karar vermek yerinde olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder