15 Ocak 2014 Çarşamba


Ülkemizde çoğu zaman insanlar yıl boyunca çalıştıktan sonra tatil yapmak için zaman ayırırlar. Bu zamanda yapılan tatiller her daim dinlenme amaçlı olamayabilir.

Ya da birçok insan ülkeyi tanımak amacıyla uzun turlara çıkmaktadır. Ülkemizde yapılan en iyi turlar genellikle Doğu Anadolu bölgesine ve Karadeniz bölgesine yapılmaktadır.

Bunların arasından yapacağınız tercihler için iyi düşünmeli ve son derece iyi zamanlamalar yapmalısınız. Her bölgenin farklı mevsimi vardır.

Bu mevsimlere göre tatile çıkmak çok daha mantıklı olacaktır. Aksi takdirde can sıkıcı bir tatil dönemi yaşayabilirsiniz. Böyle durumların oluşmaması için mutlaka yapacağınız tatil için iyi bir zamanlama yapmalısınız.

Karadeniz turu için genellikle en uygun zamanlar yaz aylarına doğru olan zamanlardır. Yağmurun azaldığı dönemde gezip görebileceğiniz birçok yer vardır. Karadeniz'in harika yeşillikleri ve mavilikleri arasında kaybolmak her insanın yaşaması gereken bir duygudur.

Karadeniz'in kendi yöresine has yemekleri ve oyunları ile son derece keyifli bir tatil imkanı bulabilirsiniz.

Karadeniz turlarına katılmak ülkemiz adına yapacağınız ilk tatillerden birisi olacaktır. Tarihin ve doğa güzelliklerinin birleştiği bu noktada son derece keyifli bir gezi ile ruhunuzu yenileme fırsatı bulabilirsiniz.

Katılacağınız Karadeniz turları sayesinde farklı yerleri görme şansınız olacaktır. Ülkemizin Kuzey bölümünde görmeye değer birçok doğal güzellik ve tarihi eser vardır.

Herkes bir kere bile olsa bunu mutlaka görmelidir. Bu turlara katılmak için bir acente ile iletişime geçmelidir. Bu turlar genellikle 3 gün ile 1 hafta arasında değişmektedir.

Katıldığınız bu turlar genel tur olduğu için Karadeniz bölgesinin her yerini gezmekte ve yakında inceleme fırsatı bulmaktasınız. Keyifli bir gezi için mutlaka zaman ayırmalısınız. Karadeniz'de gidilecek yerleri şöyle bir düşünürsek ilk olarak akla Sümela Manastırı gelmektedir.

Sümela Manastırı Trabzon'un Maçka ilçesinde bulunmaktadır. Altındere köyü sınırları içerisinde bulunan bu yapı vadiden yaklaşık 300 metre daha yukarı inşa edilmiştir. Son derece büyüleyici görüntüsü ile sizinde aklınızı çelecektir.

Sümela Manastırı adından ziyade halk arasında Meryem Ana adı ile dillerde dolaşmaktadır.

Ancak adını siyah anlamına gelen melas sözcüğünden almıştır. Şu ana kadar yapılan araştırmalar bunu göstermektedir. İçine baktığımız zaman ise öğrenci odaları, mutfak, kütüphane, misafirhane, şapeller ve kutsal ayazmayı bulabilirsiniz.

Oldukça geniş bir alan üzerine yapılan bu manastır Karadeniz turunda görmeniz gereken ilk yerlerden birisidir. Daha sonrasında ise Ayder Yaylasında mutlaka bir dolaşmalısınız.

Genellikle insanlar yayla olarak tanımlasa da aslında burası bir mezradır. Ancak son 35 yıldır yer kaynakları ve termal imkanları nedeniyle tur firmalarının gezi noktası haline gelen bu bölge yayla olara adlandırılmaktadır.

Bu nedenle her Karadeniz gezisinde mutlaka gezip görmeniz gereken bir bölge haline gelmiştir. Bu bölge yaklaşık olarak 29 adet belediye belgeli konaklama yer bulunmaktadır. Belediye belgesi denildiği zaman asla küçümsemeyin.

Konaklama yerinin bulunduğu bölgeye göre değişebilen bu durum otelleri de kapsamaktadır. Turlar gittiğiniz zaman kalabileceğiniz bu oteller ve pansiyonların hepsi de birbirinden güzel olacaktır.

Karadeniz turunda bir çok farklı yerde durağınız olacak. Bu nedenle gidip görmeniz gereken yerlerden bir diğeri ise Vazelon Manastırıdır.

Burada yine ilginç manzaralar ile karşılaşabileceğinizi garanti edebiliriz. Sümela Manastırına yakın bir bölgede olan Vazelon Manastırı Maçka ilçesinin yaklaşık olarak 14 km uzağındadır. Burada alabalık çiftliği ve birbirinden harika restoranlar ile karşılaşma fırsatı bulabilirsiniz.

Gittiğinizde tatilinize unutulmaz bir tat katmak için iyi bir fırsat olacaktır.

Vazelon Manastırı adını kurulmuş olduğu dağdan almaktadır. Buralardan sonra gidip görebileceğiniz en güzel yerlerden bir diğeri belki de son noktanız olacak yer Uzungöl olacaktır. Bu bölgede son derece keyifli dakikalar geçirme fırsatı bulabilirsiniz.

Son derece harika restoranları, küçük tipte resort otelleri ve pansiyonları ile hem dinlenme hem de eğlence mekanı olarak son derece hoşunuza gidecek bir bölge olacaktır. Burada tattığınız her şey hayatınızda damak tadına yerleşecek kalitede yiyecekler olacaktır. Bu nedenle denemekten asla kaçınmayın.

Aynı zamanda spor severler için son derece harika bir bölge olan Uzungöl masmavi gökyüzü, botanik bahçeleri, yemyeşil ormanı ve traiking yapmak elverişli patikaları ile spor severler için son derece uygun olacaktır. İyi bir tatil geçirmek için dinleneceğiniz otel tatili yerine gezip eğleneceğiniz tatil turlarını tercih edin.

Hem eğlenin hem de bilgi edinin. Hem genel kültürünüzü geliştirin hem de şehir stresinin verdiği yorgunluğu üzerinizden atın. Unutmayın her insanın dinlenmeye ve eğlenmeye ihtiyacı vardır. Vücudunuzu ve beyninizi dinlendirin, yeni çalışma dönemine kendinizi hazırlayın.

0 yorum:

Yorum Gönder