15 Ocak 2014 Çarşamba


Tüm insanlar bütün bir yıl çalıştıktan sonra stresin ve yorgunluğun altında ezilmeye başlar. Yıpranan vücutlar git gide sorun olmaya başlar.

Yaşanan stres insanların etrafında ki diğer insanlara yansımaya başlar. Bu nedenle son derece sıkıntılı bir ortam oluşmaya başlar ve insan ilişkileri git gide bozulur.

Aile içinde kavgalara ve sinir hastalıklarına kadar büyüyebilecek bir olay haline gelir. Bu nedenle insanlar hayatlarının belli bir döneminde mutlaka kısa aralar vermeli ve tatil yapmalıdır.

Bunun için en iyi zaman ise kışın verdiği kasvetli havadan sonra gelen ilkbahar ve yaz güneşi olacaktır. İnsanların kanlarının kaynamaya başladığı bu dönemde tatil yapma isteği artar ve tam aksine çalışma arzusu düşmeye başlar.

Durum böyle olduğu sürece çalıştığınız yere kazandırdığınız verim azalır ve kendinizi işinize veremezsiniz. Bu durum ne sizin için ne de iş yeri sahipleri için faydalı olmayacaktır.

Bu nedenle mutlaka tatil yapılmalıdır. Eski zamanları biraz incelediğimiz zaman tatil yapmanın lüks olduğunu göreceksiniz.

Ancak günümüzde bu durum tam tersi olmuş ve tatil bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu nedenle yıpranan insanlar mutlaka tatil yapmalıdır.

İş yeri sahipleri ve devlet daireleri de bu durumun farkında olduğu için tüm çalışanlar için yıllık izin diye bir seçenek oluşturmuştur.

Tüm yıl yoğun bir tempoda çalıştıktan sonra yıllık izin ile gelen harika bir tatil vazgeçilmez olacaktır. Ancak bu tatili nerede ve nasıl yapmanız gerekir ? İşte bu sorunun cevabını aramaya başladığınız anda ilk dikkat etmeniz gereken şey kendiniz olacaksınız.

Çünkü herkesin tatil anlayışı farklı olabilir. Bu durumda nasıl bir tatil istendiği kişi için çok önemlidir. Dinlenmek isteyen bir insanın eğlence mekanlarında tatil yapması son derece yanlış olur.

Ya da eğlenmek isteyen bir insanın termal otellerde ya da dağ otellerinde tatil yapması da yine yanlış olacaktır. Bu gibi sıkıntılar ile karşı karşıya kalmamak için ilk olarak tatil planlaması yapmak gerekir.

Tabi bunu yapmak içinde yıllık izninizin olduğu tarihten en azından 2 ay öncesinden araştırma yapmanız gerekir. Genellikle insanların tercihi kapsamlı bir tatil olmaktadır. 3S olarak adlandırılan tatil tipi en uygun olanıdır.

3S tatil seçeneği sea,sand,sun olarak geçmektedir. Yani deniz, kum, güneş olarak adlandırılan turizm şekli en yaygın olanıdır.

Tatilcilerin en çok seçtiği bu tatil tipinde deniz kenarında bulunan kaliteli bir konaklama yeri tercih edilir. Bu yerde genelde en azından 3 yıldız en fazla 5 yıldız olacaktır.

Peki hangi bölge bu konuda en iyi seçenek olacaktır?

Kuşadası tatil otelleri 3S tatili için en iyi bölge diyebiliriz. Burada yapacağınız tatilde son derece keyifli dakikalar geçirme fırsatı bulabilirsiniz.

Kuşadası bölgesinde gezip görebileceğiniz belli başlı yerler vardır. Ancak bunlardan önce iyi bir otel bulmanız gerekmektedir.

Bu otel seçimini yapmak için ilk olarak nasıl bir konaklama istediğinizi bilmeniz gerekmektedir. Kuşadası tatil otelleri arasında en iyi tercih eski otellerden yana olacaktır.

Kuşadası'nın birkaç köklü oteli sayesinde keyifli bir tatil yapma fırsatı bulabilirsiniz.

Bunların arasında Sürmeli Hotel, Richmond Hotel, Fantasia De Luxe en iyi seçimler olabilir. Tamamen denize sıfır olan bu oteller sayesinde kaliteli tatil deneyimini yaşama fırsatını bulabilirsiniz.

Müşterilerin en iyi şekilde ağırlandığı bu otellerde kendiniz çok daha farklı hissedebileceksiniz. Tabi bu oteller dışında daha birçok otelde de aynı deneyimi yaşama fırsatını bulabileceksiniz.

Kuşadası otelleri ağırladığı turistler nedeniyle en iyi kalitede hizmete açılmaktadır. Bu nedenle büyük otellerin hiç birisinde sorun yaşamayacağınız garantidir.

Kuşadası'nda yapacağınız konaklama sırasında gezebileceğiniz bir çok yer olacaktır.

Bunlar ilki güvercin ada olacaktır. Daha sonra tekne turuna çıkabilir ya da Şirince'nin harika şaraplarını tatma fırsatını bulabilirsiniz.

Şarapları ile ünlü olan bu bölgede aynı zamanda sevdikleriniz için birçok farklı hediyelik eşya da bulabilirsiniz.

Tabi Şirince'ye giderken Efes'e uğramamak olmaz. Kuşadası'ndaki otellere yaklaşık olarak 19 km uzaklığında olan Efes(Ephesus) tam anlamıyla tarih kokan bir yerdir.

Aynı zamanda Meryem Ana'nın evinin bulunduğu bu bölgede diğer dinlerden görebileceğiniz farklı kalıntılar da mevcut olacaktır. Kuşadası'nda yapacağınız tatil sırasında barlar sokağına da mutlaka uğramanız gerekmektedir.

Eğlenceyi seven insanlar için ve gençler için vazgeçilmez bir yer olacaktır. Belki de her gecenizi orada farklı bir barda geçirmek isteyeceksiniz.

Bu nedenle mümkün olduğunca her yeri gezmelisiniz. Kısacası 3S tatili, birbirinden harika otelleri ve tarih ile doğanın buluştuğu Kuşadası'nda harika bir tatil yapmak sizin için en iyi seçenek olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder