15 Ocak 2014 Çarşamba


Kadınlar için diğer insanlara güzel görünmek çok önemlidir. Kadınların kendine olan güvenleri giyim tarzlarının toplum tarafından kabul görmesi ile daha da çok artmaktadır.

Bu nedenle her kadın için kaliteli ve doğru giyinmek çok önemlidir. Moda akımı yıllardır giyim tarzını şekillendirmektedir.

Dünya çapındaki modacılar her yıl olduğu gibi 2014 kadın giyim modasının da temellerini atmıştır. Modayı bir ağaç olarak niteleyecek olursak mevsimlerin değişiminde olduğu gibi yapraklarını sürekli dökmekte ve yeni yapraklar çıkarmaktadır.

Moda da böyledir, her dönem eskiyen kıyafetler kıyafet dolaplarından ayrılırken yerlerine yeni moda kıyafetler konulmaktadır. Bu nedenle moda akımında rüküş damgası yemek çok kolaydır.

 Modada şıklığı yakalamak oldukça zordur. Çünkü şıklık kavramı bir bütün olma durumunu ifade etmektedir. Saçınız ile makyajınız ile kıyafetlerinizi bütünlediğiniz zaman şıklığı yakalamış olursunuz.

Şık görünmek için abiye kıyafetler seçmenize gerek yoktur. Spor kıyafetleri ile bile şıklığı yakalayabilirsiniz. Çünkü şıklık bütünleyebilme işidir. Güzel görünmek için cilt ve saç bakımınıza da dikkat etmelisiniz.

Özellikle saçlarınız modaya uygun bir renkte ve kesimde olmalıdır. Aksi hale kıyafetiniz son moda dahi olsa güzel görünemezsiniz. Bu nedenle güzellik salonlarında cilt bakımlarınızı yaptırabilir, saçınızı gerçekten güvenebileceğiniz bir kuaförde kestirebilirsiniz.

Günümüzde uzun saç modern bir görüntüye ulaşmak için yeterli değildir. Asimetrik kesimli saçlar ile modanın kalbini yaşatabilirsiniz. Saç renginize de dikkat etmelisiniz.

Modası geçmiş renklerde saç boyatman direkt olarak sizi modanın çok dışına itecektir. Bu nedenle saçınızı günümüzün modası kumral tonlarda boyatmanız size tarz sahibi bir görüntü sunacaktır. Şık olmak için modayı takip etmeniz gerekmektedir.

Şıklık sadece tek bir kavramı ifade etmemek ile birlikte kişinin iç ve dış görüntüsünün birleşimidir. Şık olmak için özel bir çaba harcamanız gerekmektedir.

Çünkü moda akımı sürekli değişen bir durumdur. Şık görünmek için 2014 kadın giyim modasının gerektirdiklerini uygulamak çok önemlidir. Şıklığın altın anahtarı şüphesiz ki bir bütün olabilmektir.

Her kıyafetin giyileceği ortam birbirinden farklılık göstermektedir. Bir düğüne spor kıyafetleri ile bir spora da abiye kıyafet ile gitmek uygun olmayacaktır.

Bu nedenle nerede nasıl giyineceğinizi bilmelisiniz. Örneğin alışverişe giderken dekolteli bir bluz giymek alışveriş sırasında size zorluk çıkarabilir.

Bu nedenle alışverişe çıkarken giyilmesi ve çıkartılması kolay bir günlük kıyafet seçmelisiniz. Aynı şekilde ayakkabı da doğru seçilmesi gereken parçalardan biridir.

Alışverişte topuklu ayakkabı giymek yorulmanıza neden olacaktır. 2014 kadın giyim modasının belirli renkleri vardır. Aslına bakılırsa mevsimlere göre kıyafetlerin renkleri değişmektedir.

Örneğin kışın genellikle koyu renkli kıyafetler giyilirken, yaz mevsiminde açık renkli kıyafetler tercih edilmektedir. Bunun en büyük nedeni renklerin güneş ışığını soğurması veya yansıtmasıdır.

Kış günlerinde güneş yaz mevsiminden daha az ısıtır. Bu nedenle kıyafetleri kış günlerinde ışığı çekmesi ve üzerinde tutması gerekir. Siyah en iyi ışık tutan renktir. Yaz mevsiminde ise beyaz gibi açık renkler daha sık kullanılmaktadır.

Çünkü beyaz gibi renkler ışığı yansıtır ve serin tutar. Her ne kadar 2013 kadın giyim modasında renkli kıyafetler bulunsa da 2014 kadın giyim modasında daha çok koyu renkli kotlar kullanılmaktadır. Bu yılın en gözde parçaları kotlar olacaktır.

Kot pantolonlar, kot gömlekler, kot kabanlar bu yılın en çok kullanılan kumaşları arasında yer almaktadır. Aslına bakılırsa kotların yaygın olarak kullanıldığı 90’lı yılların bir yeni versiyonu olan 2014 modası biraz da olsa eskiye dönüş olarak nitelendirilebilir.

Özellikle koyu kot pantolonları ile açık renk kot gömleklerin kombin edildiği 2014 kadın giyim modası oldukça iddialı parçalarla piyasaya çıkmıştır.

Ayrıca düz renk pantolonların altına giyilen kot kumaşından yapılan ayakkabılar da oldukça ilgi çekici olacaktır. Kot günlük hayatta kullanılan en rahat parçadır.

Kot giysileriniz ile bütünleştireceğiniz takılarınız size mükemmel denilebilecek bir görüntü oluşturacaktır. Eğer modadan geri kalmak istemiyorsanız mutlaka giysi dolabınıza birkaç parça kot eşya almalısınız.

Bu sayede modanın takipçisi olduğunuzu herkese gösterebilirsiniz. Boş vakitlerinizde moda ile ilgilenen kişilerin bloglarını incelemek moda hakkında bilgilerinizi geliştirecektir.

Bazı kıyafet markaları hakkında bilgi sahibi olmanız, fiyatlar hakkında bir şeyler bilmeniz size alışveriş sırasında büyük avantajlar sağlayacaktır.

Ayrıca moda dergilerindeki yazılar, kıyafetler, ürünler her zaman bilgi sahibi olmak için en iyi yöntemdir. Televizyonlarda bolca moda programları yayınlanmaktadır.

Bu programları izleyerek hatta yarışmalara katılarak moda hakkında bilgi edinebilir, kendi tarzınızı modaya uyarlayabilirsiniz. Unutmayın moda takibi yaparken kendi tarzınızı mutlaka yansıtmalısınız. Aksi halde taklitçi olarak nitelendirilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder