rakı hakkında bilgiler |
Osmanlı döneminde de içilen,Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yani Ata'mızında en sevdiği içki olma özelliğini taşır.Rakının en önemli özelliği muhabbeti ve mezeleridir.
Rakı hakkında birçok bilgiyi burada bulabilirsiniz.
Rakı Neden Beyazlar
Rakı 38 derecenin altına düşerse rakı beyazlar. 38 derecenin yukarındaki derecelerde rakı berraklaşır.Bu anasonun özelliğinden kaynaklanmaktadır.Rakıya suyu koyduğunuz zaman bu dereceyi 38'e indirdiği zaman beyazlaştırır. Devamını Oku
Boğma Rakı
Adana'dan başlayıp Hakkari'ye olan bölümde incir üretimi yaygındır.İncir fermantasyona en üygun meyvedir.Bu sebeple incirden ve diğer meyvelerden üretilen kaçak bir rakı çeşididir.Çok tehlikeli bir rakı çeşididir Devamını Oku
Tekirdağ Rakısı
Bu yazıyı okuyan ziyaretçiler resimdeki yeni rakıyı görünce şaşırabilirler.Oysaki Yeni Rakı eski zamanlarda Tekirdağ Rakısı olarak yapılmaktaydıEski zamanlarda Yeni Rakı olarak üretilen rakı aslında Tekirdağ rakısıdır Devamını Oku
Rakı Nasıl Yapılır
Rakının ana maddesi üzümdür.Yaş üzüm şaraptan çekilen sumanın anason ile damıtılması sonucu rakı ortaya çıkmaktadır.Bu işlemi yaş ve kuru üzümle yapabilirsiniz.Yaş üzüm şarap yaptığınız zaman şarap 9 dereceye yükseldiği Devamını Oku
Rakı Çeşitleri
Arap rakıları vardır. Arap rakıları çok farklı bir teknikle yapılır.Birçok ülkede farklı meyvelerle farklı rakılar üretilir. Amerika'da elma,Slavlarda erik rakısı,yabani kiraz rakısı olarak örneklendirilebilir.Devamını Oku
Rakı Nerede İçilir
Rakı eski zamanlarda kadınların sofraları mükemmel bir şekilde hazırlamaları nedeniyle rakıya farklı bir tarz getirmiştir.Rakıyı diğer içkilerden ayıran en önemli özelliği zamana yayılması ve birçok çeşit mezesinin olmasıdır.Devamını Oku
Rakı Kadehleri
Rakının sofrasının değişmez bardağı eskilerin limonata bardağı dediği bardaktır.Eski zamanlarda daha küçük kadehlerde rakı içilmekteydi.Eski dönemlerde rakı sek içilen bir içki çeşidiydi.Teknolojinin gelişmesi ve buzun hayatımıza Devamını Oku
Rakı Nasıl İçilir
Rakı soğuk içilmesi gereken bir içkidir. Eski zamanlarda buz olmadığı için rakı sek içilmekteydi.Rakı ılık bir şekilde içilmesi mideyi rahatsızın eden bir içki türüdür.Rakıyı kristalleştirmeden soğutma üstüne soğuk su ve buz ekleyince içime hazır hale gelen bir içkidir. Devamını Oku
Rakı ve Su
Rakı ve su ayrılmaz bir ikilidir. Rakı ile su birbirine yakışır. ama damak zevkine göre değişebilmektedir.Kişisel zevklere göre değişebilir.Rakının yanındaki mezelere göre su yerine şalgam da içilebilmektedirler Devamını Oku
Rakı Mezeleri
Rakının birçok rakı mezesi bulunmaktadır.Rakı mezelerinin olmazsa olmazı lakerda,balık salatası,haydari,narlı patlıcandır.Bunun dışında birçok meyhanenin farklı rakı mezeleri vardır.Ama derseniz klasik rakı mezeleri nelerdir kavun,beyaz peynir olarak belirtilebilir Devamını Oku
Osmanlı Döneminde Rakı
Osmanlı döneminde rakı genellikle meyhanelerde içilen bir içkiydi.Evlerde rakı içilmesi pek adet değildi.Osmanlı döneminde rakı meyhaneleri sıkça bulunurdu.Osmanlı döneminde rakı küçük bardaklarda sek içilirdi. Sek içilen rakının ardından çok az su içilirdi Devamını Oku
Rakı Kadehi Tokuşturmak
Rakı kadehleri aynı seviye de tokuşturulmalıdır.Rakının ilk yudumu alınmadan tokuşturulmalıdır.Çok sık yapılan kadeh tokuşturmaları içilen içkinin kalitesini ve ortamın havasını bozar.Ayrıca kadehler tokuşturulmadan önce içilecek sebep söylenmelidir Devamını Oku
Rakıya Neden Aslan Sütü Denir
Rakı içenleri onurlandırmak için söylenmiş bir sıfattır.Bunun nedeni rakının çok eski tarihlerden beri içilen ve saygı duyulan bir içki türü olmasıdır.Bunun yanı sıra Aslanında karizmatik bir hayvan olması yani en azından kaliteli bir hayvan olarak düşünülmesi nedeniyle Devamını Oku
Rakı ve Baş Ağrısı
Rakı aslında ertesi gün baş ağrısına sebep olmaz. Yani bünyesi rakıya alışkın kişiler de yapmaz.Rakının baş ağrısına sebep oladabilmektedir.Bu genellikle rakıyı yeni yeni içmeye başlayanlar da karşımıza çıkan bir durumdur.Bunun sebebide rakıya yeni başlayanların rakı Devamını Oku
0 yorum:
Yorum Gönder