Şampanya patlatmak 1967 yılında Le Mans'ta yapılan araba yarışı kazanan yarışmacının patlatması ile ortaya çıkmıştır.
Arkasından bütün araba yarışlarından sonra bu bir gelenek halini almıştır.
Oysaki şampanya patlatılarak açılmaz.Şampanya 45 derecelik açıda narince açılmalıdır.
Şampanya kesinlikle sallanmamalıdır.Salladığımız zaman patlama riski artmaktadır.
Şampanyayı açarken dikkali olmamız gerekmektedir.
Eğer patlatarak açıcaksak tıpasını kimseye doğru tutmamamız gerekmektedir.
Şampanya ülkemizde ve dünyada hep patlatılarak açılan bir içkidir.
Patlatılarak açılan şampanya tat olarak kalitesi düşer. Şampanyaya tadını veren köpükleridir. Patlatılarak açılan şampanyada köpük kaybı yaşanır.
Home
»
»Unlabelled
» Şampanya Patlatılması
30 Mart 2010 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder