Dünyanın birçok yerinde şampanya metoduyla köpüren şaraplar üretilmektedir.
Şampanya ve köpüklü şaraplar arasında sadece bir fark vardır.
Champagne yöresinde üretilen köpüklü şaraplara Şampanya denir.
Bunun sebebi Fransa'ya özgü ve bütün haklarının Champagne bölgesindeki şampanya üreticilerinde olmasıdır.
Şampanya iki yöntemle üretilemektedir :
Birinci yöntem doğal köpüren şampanyalar. En güzelleri bu yöntemle yapılan şampanyalardır.
2. yöntem ise karbondioksit enjekte edilerek köpürtülen şampanyalar. Bu yöntem pek önerilemez ve tavsiye edilemez.
Home
»
»Unlabelled
» Şampanya ve Köpüklü Şaraplar Arasındaki Farklar
30 Mart 2010 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder