Vişne Kup malzemeleri;
- 3 dilim kakaolu kek
- 3 dilim sade kek
- 1 kase vişne
- 600 ml vişne suyu
- 200 ml su
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı şeker
Kakaolu ve sade kekler ufalanır.Bardakların en altına kakaolu kek konulup iyice sıkıştırılır.Üzerine bir kaç tane vişne serpiştirilir.
Sade kek de kaba konularak sıkıştırılır.Üzerine bir iki tane daha vişne konulur.Bu arada bir tencerede nişasta, şeker, vişne suyu ve su koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Önceden hazırlanmış bardaklara bir kepçe yardımıyla pay edilir. Bu arada bir bıçak yardımıyla kekler delinerek vişneli pelteyi emmesi sağlanır.Buzdolabında soğutulduktan sonra servis edilir.
Özel Not;
Kapkek dekorasyonundan arta kalan ya da bayatlmış keklerinizle bu tatlıyı yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder