Vişne Reçeli Mazemeleri;
- 250 gram vişne
- 500 gram şeker
- 2 parça Limon tuzu (aspirin büyüklüğünde)
Vişneler yıkandıktan sonra çekirdekleri çıkartılır.Üzerine toz şeker ve limon tuzu konulup 1 gece bekletilir.
10 dakika meyvelerin şekli bozulmayacak şekilde karıştırılarak kaynatıldıktan sonra borcam’a alınır.
Üzeri tülbentle kapatılarak güneşe bırakılır.Aralıklarla karıştırılır.Bütün şeker eriyinceye kadar güneşte bırakılır.
Özel Not ve hatırlatmalar;
Bütün işlemler tahta kaşıkla yapılmalıdır.
Temizlendikten sonra ortalama 1.000 gram kalacağı için alınırken 1.250 gram vişne alınmalıdır. Limon tuzu yerine 4-5 damla limon suyu kullanabilirsiniz.
Güneşte pişirmeyecekler şeker eriyinceye ve reçel kıvam alıncaya kadar kaynatmalıdır.Köpüklenirse köpükler tahta kaşıkla alınmalı.Yoksa reçel mat olur.
0 yorum:
Yorum Gönder