31 Mart 2010 Çarşamba

kaliteli viski çeşitleriÜlkemizde viski konusunda birçok yanlış bilgi bulunmaktadır.

Viskilerin rengi kalitesi hakkında bilgi vermez. Açık renkli viskiler hafif olur veya koyu renkli viskiler acı sert olur gibi bir yargı doğru değildir.

Viskinin ispirto gibi kokmaması,kaba alkolünün yumuşamış olması,
içiminin belirli bir olgunlukta olması,boğazınızdan inerken boğazınızı yakmaması gerekmektedir

Ayrıca damağınızda size özel lezzetler yaşatması,içtikten sonra başınızı arıtmaması kaliteli bir viskinin özelliklerindendir.

Viski yıllanması gereken bir içki türüdür. sek içilen viskilerin 12 yıllık, buzla içilen viskilerin ise en az 3 yıl bekletilmiş olmaları gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder