25 Nisan 2010 Pazar

içki kokteylleri nasıl süslenirKokteyl süslenmenin yani bir kokteyl için garnitür yapmanın en önemli ipuçlarından bir tanesi kullandığımız malzemelerle uyumlu olan meyvelerden garnitür yapmaktır.

Mesela bir mohito yaptığımız zaman,mohitonun üstüne bir nanenin sapını koyarsak yeterli olacaktır.

Çünkü zaten mohito içerisinde meyveler ezilmiş olan ve görüntüsü çok kalabalık olan kokteyl lerin içine dışardan fazlaca garnitür koyarak görüntü kirliliği yaratmak çok doğru olmayacaktır.

Mesela en basitinden bir cin tonik hazırlarsak,bir bardağa bol buz,bir ölçü cin ve üzerine iki ölçü tonik koyarak kokteylimizi hazırladık.

Uzun bardaklarda hazırlanan kokteyllerin zaten en güzel garnitürü bol buz.Bol buzu koyduğumuz zaman bardak muhteşem gözüküyor.Cin toniğin içine genelde üstüne limon atılır.

Limon toniğe çok güzel çok ferah bir lezzet vermektedir.Limonu karpuz şeklinde hele hele limedan kesersek görsel olarak muhteşem bir hal alabilir.

Bunun dışında en basitinden bir ananas yaprağı ya da bir çilek,kiraz atarak hem kokteylimiz lezzetlendirmiş hem de en basitinden çok güzel görsel bir şölen yaratmış oluruz.

Kimi içkiler garnitürle uyum göstermezler.Mesela bunlar aromatik güçlü ve değerli içkilerdir.

Mesela malt viski ler onun dışında diğer skoç viskiler,konyak,yıllanmış tekila gibi içkilerin içine garnitür koymak çok doğru olmayacaktır.

Çünkü koyduğumuz garnitürün kokusu ve tadı mevcut içkinin aromalarının üstüne çıkıp o içkinin lezzetini bozacaktır.

Bunun dışında sek içilen içkilerde mesela sek votka,sek viski gibi içkilerin içine biraz daha narenciye özlü garnitürler koymak hem lezzet olarak hem aroma olarak onları daha güçlü kılacaktır.

Bunun yanında hazırladığımız kokteyllerin rengine uygun olarak tadına uygun olarak aromasına uygun olarak farklı meyvelerle özellikle belirtiyorum taze meyvelerle garnitürler hazırlamak her zaman doğru yöntem olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder