25 Nisan 2010 Pazar

alkol kokteyl malzemeleriMükemmel ve lezzetli kokteyller hazırlamak için bir takım enstrümanlara ihtiyacımız var.

Bunlar sırasıyla shaker,kokteyllerimizi daha kolay karıştırmak ve uzun süre soğuk kalmasını sağlamak için.

Karıştırıcı,uzun olması gerekiyor çünkü kullandığımız uzun bardakların içindeki buzları meyveleri içkileri rahatça karıştırabilmek için.

Keskin bir bıçağa ihtiyacımız var.Çünkü hazırladığımız garnitürlerin çok düzgün gözükmesi gerekir.


Son zamanlarda ülkemizdede çok fazla trend olan mohito gibi ezilerek hazırlanan kokteylleri yapmamız içinde tokmak.Bu tokmaklar plastik olabilir,ahşap olabilir.

Süzgeç,yine shakerda hazırladığımız ya da bir kapta hazırladığımız içinde limon gibi portakal gibi taze meyve parçacıkları bulunan hatta içinde buz ya da farklı baharatlar bulunan kokteyl leri bardağa süzmek için kullanılır.

Hazırladığımız kokteyllerin tekrar içindeki malzemeleri bardağa süzerken kullandığımız straner.Tabi ki gazoz kapağı açacağı.

İçkileri uygun ölçülere uygun tariflere göre mükemmel hazırlamamızı sağlayacak ve bize yardımcı olabilecek ölçek.

Meyvelerin kabuklarını özellikle limon portakal gibi meyvelerin kabuklarını soymak için bir kabuk soyacağı.

Ve çikolata zencefil fındık gibi farklı lezzetleri bardağımzın ya da shakerın içine rendelemek için bir küçük rende.

Yine limon portakal gibi naranciyelerin sularını sıkmak için ahşap bir sıkma cihazı,bir kesme tahtası.Kokteyl hazırlamak için bunlar yeterli olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder