25 Nisan 2010 Pazar

kokteyl kadehleriTemel olarak bulundurmamız gereken bazı bardak çeşitleri vardır.

Mesela viski,sek votka,sek cin veya kısa bardakta hazırlanan kokteyller için kısa bardak bulundurmamız gerekir.

Bu bardakların genel ismi viski bardağı olarak da adlandırılıyor.Bir diğer bardağımız long-drink bardakları.

Bu tip uzun bardaklarda cin tonik gibi,votka tonik gibi ya da sadece kola meyve suyu ya da diğer asitli soft drinkler rahatlıkla içilebilir.

Bu bardakların özelliği uzun olması ve uzun sürede tüketilmesi.Bu bardaklarda yapılacak kokteyllerde dikkat edilmesi gereken önemli şey ise çok fazla miktarda buz kullanmak.

Bir başka uzun bardağımız,biraz daha kalın biraz daha güçlü bir bardak.Bu tip bardaklarda çok rahat mohito yapılabilir.

Çünkü mohito tokmakla ezilerek hazırlanan bir kokteyl olduğu için biraz daha güçlü biraz daha kalın camdan yapılmış bir bardağa ihtiyacımız var.

Bir diğer çok fazla kullanılan bardak çeşidi kokteyle bardaklarıdır.İnce v şeklinde olan bu bardaklara çok farklı kokteyller rahatlıkla hazırlanabilir.

Tabi kokteyl bardağı denilince en fazla tanınan bardak cinsi martini bardağıdır.

Dry martini,votka martini gibi kokteyller hazırlanabildiği gibi bunun dışında çok farklı değişik renkli kokteyllerde bu tip bardaklarda hazırlanabilir.

Bir diğer ünlü bardak konyak bardağıdır.Konyak bardaklarının özelliği kısa bacaklı olması ve aynı zamanda avcun içine çok rahat oturması.

Bu sayede ısınma derdi olmayan daha doğrusu buzu çok çabuk erimeyen içkiler,sek içkiler konyak gibi çok değerli yıllanmış viskiler gibi içkileri içmemiz için çok uygun olan bardaklardır.

Bir diğer bardak margarita bardağıdır.Margarita bardaklarıda martini bardaklarına benzer bir formdadır.

Ancak uzun ayaklı yani içindeki içkiyi ısıtmamamız adına bardaktan değilde saptan tutmamız için dizayn edilen bir bardak.

Ve yine şekliylede tamamen margarita içmeye uygun bir bardak.Bunun dışında flüt bardaklar,özellikle şampanya için dizayn edilmiştir.

Ayrıca yine farklı hem şaraptan hem şampanyada yapılmış diğer karışımlardan hazırlanmış kokteyller içinde son derede şık ve uygun bir bardaktır.

Bunun dışında birde sek içki içmek ya da shakerda hazırlanan kokteylleri çabuk tüketmek için dizayn edilmiş shut bardaklar vardır.

0 yorum:

Yorum Gönder