25 Nisan 2010 Pazar

Kokteyl hazırlamak için size verebileceğim püf noktalar şunlardır:

Herşeyden önce içine koyduğunuz,karışımın içine koyduğunuz malzemelerin lezzetlerini iyi tanıyın.

Mutlaka bu malzemelerin tadına önceden bakın. Bunun dışında en büyük tavsiye dengedir.

Bir kokteyli hazırlarken mutlaka dengeli olmasına diikat edin.Mesela mohito.

Mohitonun içinde kullanılan malzeme nane,lime,rom ve şeker şurubudur.Bunların bir tanesi daha baskın olursa denge bozulmuş olur.

Bütün malzemelerin büyük bir ahenk içinde kokteylin içinde bulunması ve hiç birinin baskın olmaması gerekir.

Lezzeti oturtmak için en önemli püf noktaları bunlardır.Kokteylimizi ister shakerda ister bardakta ister sürahide istersek büyük bir kapta hazırlayalım izleyeceğimiz yol şu olmalıdır.

İlk önce yüksek alkol daha sonra arkasından daha düşük olan alkol yani likörler tatlandırıcılar olabilir.Onun arkasından meyve suları ya da asitli içecekler ve daha sonrada tatlandırıcı şuruplar.

Bu sırayı takip edersek hazırladığımız kokteyl mutlaka mükemmel olacaktır.Kokteyl hazırlarken yapılan en büyük hatalar lezzet uyumuna diikat etmemekle başlar.

Bazı yiyecekler bazı içecekler asitliler kremalılar birbirine her zaman uyum göstermeyebilirler.Herşeyden önce kendi damak tadımızın üstünden ilerlememiz gerekir.

Mesela sütlü bir kokteylin içine taze limon sıkarsak süt kesilir.Bunun gibi örnekleri göz önünde bulundurursanız kokteyllerinizde başarıyı yakalama şansınız daha fazla olur.

Bunun dışında en önemli tavsiyelerden bir tanesi shakerda hazırladığınız kokteyllerin içine kesinlikle asitli içecekler koymayın.

Basınçtan dolayı shaker patlayabilir ve bütün içki taşabilir.Ayrıca istenmeyen bir kaza meydana gelmiş olabilir.

Shakerın içinde çok uzun süre sallanan kokteyller buzların erimesi sebebiyle daha fazla sulanacaktır.Ve kokteylin lezzeti aynı oranda kötüleşecektir.Bunlar en önemli ipuçları.

0 yorum:

Yorum Gönder