3 Mart 2011 Perşembe

1985 yılında beyaz perdeye aktarılan Geleceğe Dönüş 1 sadece Amerika'da değil tüm dünyadaki sinemaseverlerden tam not almıştır.Bu nedenle 1989 da serinin ikinci filmi 1990 da da serinin üçüncü ve son filmi vizyona girmiştir.

Michael J. Fox'un Marty McFly karakterini, Christopher Lloyd'un da Dr. Emmett Brown karakterini canlandırdığı filmin yapımcısı ünlü yönetmen Steven Spielberg'tür.

İlk filmi 19 milyon dolara mal eden yapımcılar filmde tüm dünyada 320 milyon dolar gelir elde etmişlerdir.Diğer filmlerde de rakamlar aşağı yukarı aynı şekildedir.

Geleceğe Dönüş 1 Amerika genelinde en çok izlenen 9.filmdir.Film devlet görevlileri tarafından da beğenilmiş Amerikan'nın ulusal arşivinde saklanmaktadır.

Filmin konusuna bilmeyenler için Dr Emmett Brown'un zamanda yolculuk edebilen bir araba icat etmesiyle birlikte yakın arkadaşı Marty'i alarak zamanda yolculuk etmelerini anlatmaktadır.

Özellikle çılgın bir doktor olan Emmet Brown'u canlandıran Christopher Lloyd'un oyunculuğu ile izliyicileri mest eden bir sinema filmidir.

İzlemek istediğiniz filmin afişini tıklayarak ulaşabilirsiniz.Filmleri izlerken Mozilla-Firefox ya da Google-Chrome kullanmanızı tavsiye ediyoru...

Geleceğe Dönüş - Back of the Future Serisi


Geleceğe Dönüş 1 - Back of the Future 1
geleceğe dönüş 1 sinema filmi
Geleceğe Dönüş 2 - Back of the Future 2
geleceğe dönüş 2 sinema filmi
Geleceğe Dönüş 3 - Back of the Future 3
geleceğe dönüş 3 sinema filmi

0 yorum:

Yorum Gönder