3 Mart 2011 Perşembe

Star Wars sinema tarihi için en önemli yapımlardan biridir.Bir dönemin kapanıp yeni bir dönemin açıldığı tarihe Star Wars'ın vizyona girdiği gün diyebiliriz.

Star Wars gerek çekim teknikleri gerek görsel efekt kullanımı konusunda o günler için sıradışı yöntemler kullanarak hazırlanan ve dünya genelinde en çok izlenen filmlerin başında gelmektedir.

Star Wars serisinin ilk filmi 1977 yılında çekilmiş olan Star Wars 4 Yeni Bir Umuttur.Film çekildikten sonra devam filmleri için antlaşma yapılmasıyla birlikte yapımcılar bu ismi koymuşlardır.

Serinin ilk filmi yaklaşık olarak 10 milyon dolara malolmuş yapımcılar ve toplam kazancı filmin 800 milyon dolar olarak açıklanmış.Bu kazanç diğer Star Wars filmleri içinde aşağı yukarı aynıdır .

Serinin ikinci filmi 1980 yılında Star Wars 5 İmparatorun Dönüşü,1983 yılında Star Wars 6 Jedinin Dönüşü,1999 yılında Star Wars 1 Gizli Tehlike,2002 yılında Star Wars 2 klonların savaşı,2005 yılında da serinin son filmi Star Wars 3 Sit'in İntikamı olarak çekilmiştir.

İzlemek istediğiniz filmin afişini tıklayın Mozilla ve Firefox tarayıcılarını kullanmanızı tavsiye ediyorum....

Yıldız Savaşları - Star Wars Serisi

Star Wars 1 : Gizli Tehlike
yıldız savaşları 1 sinema filmi
Star Wars 2 : Klonların Savaşı
yıldız savaşları 2 sinema filmi
Star Wars 3 : Sit'in İntikamı
yıldız savaşları 3 sinema filmi
Star Wars 4 : Yeni Bir Umut
yıldız savaşları 4 sinema filmi
Star Wars 5 : İmparatorun Dönüşü
yıldız savaşları 5 sinema filmi
Star Wars 6 : Jedi'nin Dönüşü
yıldız savaşları 6 sinema filmi

0 yorum:

Yorum Gönder