19 Kasım 2013 Salı


540 bin metrekare yüzölçümü 60 milyona yakın nüfusuyla Avrupanın en büyük ülkelerinden biridir.

Fransa seyahat etmek isteyen turistler için çok cazip bir Avrupa ülkesidir.Yılda 44 milyona yakın turisti ağırlayan Fransa Avrupanın turizim merkezlerinden en büyük ülkesidir.

Yıllar boyu ülkemizde dahil dünya ülkelerinde Avrupa demek Paris demekti.Batı Avrupanın büyük bir bölümünü kaplayan Fransa,hem okyanus,hem atlantik ,hem akdenize açılımı olması dolayısıyla değişik kültürleri bir arada barındırmaktadır.

Bu yüzden çok zengin mimari yapıya ,yemek kültürüne,içki kültürüne sahip bir ülkedir. ama en önemlisi tarihi dokularını ,mimarisini korumaya özen göstermiştir.

Hiç kuşkusuz Fransa deyince ilk akla gelen yer Eyfel kulesidir.Yılda 40 milyona yakın turistin ziyaret ettiğini düşündüğümüzde Eyfel kulesine çıkmanın ne kadar zor olabileceğini tahmin etmek zor değil 

Ama çıkmayı başaranlar için Eyfel kulesi muhteşem bir manzarayla sizi ödüllendirmektedir.Diğer gezilecek yerler arasında Louvre müzesi ilk sıralarda yer almaktadır.

Louvre müzesini gezmek için en az bir gününüzü ayırmanız gerekir.Müzeciliğin nasıl yapılması konusunda herkesi etkileyecek bir uygulamayı görüp fikir sahibi olabileceksiniz.

Tek sorun olabilecek yanı ise bilgilendirme etiketlerinde sadece Fransızca kullanılması ,başka dillere yer verilmemiş olmasıdır.Bunların dışında Sen nehri üzerindeki Orsay resim müzesi,askeri müze seviyorsanı İnvalit müzesi hemen Napolyon'un mezarının bulunduğu yerin yanında.

Şehre tepeden bakmak için sakrakörk denilen tepede bulunan kilisede bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz.Şanzelize bulvarı,Grande pale sergi sarayı ve Sen nehrinde tekne gezisi mutlaka yapılması gerekenler.Çocuklu aileler son zamanlarda Disneylanda uğramadan geri dönmüyorlar.

Bunların dışında muhakkak görmenizi tavsiye edeceğimiz ünlü Notredame kilisesi,Paris'in dışında versailles sarayı,Güney Fransa'da bulunan Nis,cannes,Avinyon ,vienne görmenizi tavsiye edeceğimiz şehirler arasında.


yemek kültürü ;


Fransız mutfağı hiç kuşkusuz dünyanın en ünlü mutfaklarındandır.Fransızlar yemek zevkini insanlara doğuştan gelen bir hak olduğunu düşünürler.

Fransız mutfağı bölgesel değişiklikler gösterdiği için çok çeşitlilik gösterir.Güney bölgeleri akdeniz mutfağının özelliklerini taşır.

Nehir ve vadi bölgelerindedeğişik yöresel yemek mutfakları vardır.Atlantik kıyılarında ise deniz mahsüllerinden oluşan bir çeşitlilik hakimdir.

Kırsal bölgelerde ise yemeklerin hepsi büyüktür ,kahvaltıdan ,ana yemeğe bütün öğünler önemlidir.Fransa kafeleriyle ünlüdür.

İnsanlar büün günlerini burda geçirir,yemeklerinini buralarda yiyerek günü tamamlarlar.turistler için hızlı ve ucuz olan Aninye sandviçleri çok meşhurdur.

Eğer Fransa'ya gitmişken unutulmaz bir yemek isterseniz ünlü Mişlen rehberine bakmanızı tavsiye ederiz.

Gizlice denetlenen şeflerin bu listeye girmek için kıyasıya yarıştıklarını söylersek Mişlen rehberinin ne kadar özenle hazırlandığını anlatmış oluruz.

ulaşım ;


Günüzde elbette hava yoluya ulaşım ilk sıradadır.Ama fransızların öğündükleri ve bundada çok haklı oldukları mükemmel bir tren yolu sistemleri vardır.

Avrupanın her yerinden ,yalnız Paris değil bütün şehirlerine bu mükkemmel tren yolu ulaşımıyla seyahat edebilirsiniz.

Ayrıca özellikle ülkemizden Fransa'ya,Parise gitmek isteyenler için düzenlenmiş paket seyahat turları bulunmaktadır.Acentalar ulaşım,otel,gezi organizasyonlarını yaptıkları için çok rahat bir seyahatla istediğiniz yerleri görebilirsiniz

seyahat sorunları;

Fransa'ya gitmenin en büyük zorluğu vize alırken yaşanmaktadır.Fransa ülkesi diplomasi yönünden sıkıntılı bir ülkedir.

Giriş için şengen vizesi arandığı için bu konuda uzun kuyruklar beklemek ,bir sürü değişik bürokratik engeller işi iyice zorlasada,bu güzel ülkeye seyahat etmek isteyenler için değer diyoruz.

Dil sorunu sizi zorlayacaktır,tabi eğer Fransızca bilmiyorsanız.Fransızlar bu konuda ısrarla orya gelen her ülke turistlerinin dillerin öğrenmeleri gerektiğini düşünmekteler.

İngilizce sorulan sorulara dahi cevapları Fransızca olmaktadır.Eğer fransızca konuşamıyorsanız bu konuda zorluk çekeceksiniz diyebiliriz.


içki kültürü;

Fransızlar şaraplarıyla övünürler.Bu konuda da haklı bir üne sahiptirler.Bunların dışında Fransa şampanyayı dünyada tek üretme hakkına sahip olan ülkedir.

Değişik 
bölgelerde çok çeşitlilik gösteren şarap kültürüne sahiptirler,bunlar arasında Bordo,Borbun,Di,Şampanya bölgeleri gelmektedir.

Fransızlar öğle yemeklerinde 
beyaz şarap içmeyi tercih ederken ,akşam yemeklerinde de değişik şaraplar denemektedirler. 


hediyelik eşyalar; 


Fransa'dan alınacak hediyelikler keyfe yönelik şeylerdir.Fransızlar hediyelik eşya konusunu çok önemsememektedirler.Bu sebeple aradığınızı bulamayabilirsiniz.

Şarap alıp naylon poşetle bagajınızda getirebilirsiniz,son çıkan yasalarla sınırlamalar getirildiği için böyle bir yöntemle daha fazla getirebilmeniz mümkün.

Bunun yanında Fransa'nın tadlarıyla ünlü özel peynirlerinden ve yemek ürünlerinden getirebilirsiniz.Parfüm,sanat eserleri,resim, heykellerde alabilirsiz.

tatil maliyeti;

Fransa euro bölgesinde olması dolayısıyla pahalı bir ülke.en basitinden bir sandviç yemek isterseniz 10 euro ,normal bir restorantda bir yemek yemeyi düşünürseniz 20 eurodan başlayan fiyatlarla karnınızı doyurabilirsiniZ.

Daha lüx restoranlarda çok daha yüksek ücretlerle karşılaşacaksız.

Fransa'da günlük gezilerinizde 2-3 günlük müze kartları,metro kartları kullanma şansına sahipsiniz.

Tren seyehatleri 30 ila 40 euro arasnda değişmektedir.Fransa'da en makul otel fiyatları 70-80 eurodan başlamaktadır.

Başkent: Paris
Yüzölçümü: 547,030 km²'dir
Nüfus: 64,057,792'dur (2009)
Yönetim Şekli:Cumhuriyet
Limanları:Bordeaux, Boulogne, Cherbourg, Dijon, Dunkerque, La Pallice, Le Havre, Lyon, Marseille, Mullhouse, Nantes, Paris, Rouen, Saint Nazaire, Saint Malo, Strasbourg
Para Birimi: Euro
Dil:Fransızca
İklim: Ilıman

0 yorum:

Yorum Gönder