19 Kasım 2013 Salı


İskoçya farklı bir ülke gibi düşünülse de aslında İngilterenin bir parçası.United Kingtom yani Birleşik Krallık denilince İrlanda ,İngiltere ,Galler ve İskoçya'yı da içine alır.İngiltere'nin kuzeyinde yer almaktadır.

Yeşilin çok olduğu her yere yayıldığı ,geğişik tonlarda tabiatıyla çok seveceğiniz bir ülke.

Başkenti Edinburg ve diğer şehirlerin sokaklarında dolaşırken kendinizi doğanın kucağında hissedeceksiniz,İskoçlar geleneklerine son derece bağlı yaşayan bir millet.

İskoçya deyince aklımıza ilk gelen erkeklerin özel günlerinde giydikleri giysileri ,Kit yani etekleridir.

Anlatılanlara dayanarak söyleyeceğimiz ,eskiden iskoç erkekleri gündüz giydikleri Kit'leri akşam yatarken battaniye olarak kullanmaktalarmış.Ulusal çalgıları olan Gayda'yı belirtmeden geçmeyelim.

turisttk yerler;

İskoçya'nın başkenti Edinburga gittiğinizde görmeniz gereken yerlerin başında Kale gelir,muhteşem hazineleri,kolleksiyonları,ve bulunduğu yer itibarıyla çok güzel bir manzaraya sahip ,gün batımını buradan seyretmenizi tavsiye ediyoruz.

Kaleden inerken kraliyet yolu üstünde şık mağazalar ,restoranlar bulacaksınız.Daha ilerde meşhur San jill katedralinini görme imkanınız var.

Biraz ilerlediğinizde yapılırken skandallara ,karışıklıkların yaşanmasına sebeb olan parlemonta binası göreceksiniz.

Bittikten sonra İskoçların övünerek bahsettikleri bir yapı olarak görmelisiniz.Şehrin hemen yanında bulunan limanda kraliyet yatını gezebilirsiniz.

İskoçya'nın meşhur olan viskilerin (yani kendi deyimleriyle Hayat suyu)üretimlerini yapıldığı yerleri gezebilirsiniz,hatta bazılarında tadabilme şansını da bulabilirsiniz.

seyahat maliyeti;

İskoçya'nın başkenti Edinburg,İngilteren'in en çok ziyaret edilen yerlerinden birisi,dolayısıyla İngilterenin pahalı bir ülke olması yapacağınız İskoçya gezisinde harcamalarınızın yüksek olacağını söyleyebiliriz.

Mesela Kale ,İngilterede en çok ziyaret edilen yerlerde ikinci sırada gelmektedir,bu yüzdende Kaleye yapacağınız ziyaretin giderlerinin yüksek olacağını bilmenizde fayda var.

Alışveriş için çok gözde olan Prensses diye bir caddesi var,burda ünlü markaların örneğin:Generiss diye bir mağazaları var .Ve ucuz hediyelik eşya satan dükkanlarından alışveriş yapabilirsiniz.

Viski alabilirsiniz ,biliyorsunuz İskoçya viskileriyle meşhur bir ülke,isterseniz şişenin üstüne isim bile yazdırabiliyorsunuz.

Meşhur İskoç eteklerinin yapıldığı,tartan denilen kumaşlardan alabilirsiniz.İskoçya aynı zamanda yünleriyle de meşhur bir ülke ,yün kazaklar,hırkalar alabilirsiniz.

ulaşım;

İskoçya'ya özellikle başkent Edinburga gidecekseniz eğer,Londra aktarmalı hava yoluyla gitmeniz mümkün.

Türkiye ve Avrupanın hava yollarıyla yapacağınız 3-4 saatlik bir uçuştan sonra Londra'dan ,Edinburga 1,5 satlik bir hava yolu uçuşundan sonra Edinburg havaalanına inebilirsiniz.

Burdan 4 paunt ödeyerek otobüslerle gidebileceğiniz gibi,15 pount ödeyerekte şehir merkezine ulaşabilirsiniz.Bu yolculukta değişiklikler arayanlar için önereceğimiz tren yolculuğu olcaktır.

Londra'dan bineceğiniz trenle İskoçya'nın Edinburg şehrine kadar doyumsuz manzaralar eşliğinde çok güzel bir yolculuk imkanı sizleri bekliyor.

seyahat sorunları;

İskoçya dünyanın en güvenilir yerlerinden birisi.Sokaklarında çok rahatlıkla gezebilirsiniz,

Sadece ufak tefek hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarına karşılk kalabalık yerlerde cüzdanlarınıza dikkat etmenizi öneriyoruz.

Gece nehir kenarlarında veya dış bölgelerde yalnız gezmediğiniz müddetçe hiç bir şekilde güvenliğinizden endişe etmenize gerek yok.

Yalnız Edinburg değil, İskoçya'nın diğer şehir merkezlerinde de gezerken aynı şekilde rahat olabilirsiniz.

iklimi-mevsimi;

İskoçya sonbahar ve kış aylarında çok soğuk ve yağışlı olduğu için bu ayları pek tavsiye edemiyoruz.

Ama yinede gitmek isteyenler için şunu söyleyebiliriz;yünleriyle meşhur İskoçya da adım başı satın alabileceğini çok güzel kazaklarla ısınma sorununuzu kolaylıkla halledebilirsiniz.

Eğer yazın gitmek isterseniz Haziran ve Temmuz aylarını tavsiye edebiliriz.

Günlerin en uzun dönemlerine denk geldiği için gündüzleri daha çok değerlendirme imkanı bulabilirsiniz.Saat 9-10 gibi akşam olduğu için gezmek için gün ışığından faydalanabilirsiniz.

konaklama imkanları;

İskoçya seyahati sırasında konaklayabileceğiniz çok güzel mekanlar bulabilirsiniz.Özellikle Edinburg'ta muhteşem konaklama imkanları sizleri beklemekte.

Şehre 15 dakika uzaklıkta bulunan ve eski bir kalenin restore edilerek otel haline getirilmiş Dolhose otelini tercih edebilirsiniz.

Her ne kadar da pahalı bir yer olsa da buna değdiğini göreceksiniz.Bunun dışında Caledon Hilton var,Prinses caddesine çok yakın bir bulunduğu için tercih sebebi olabilir.Ucuz konaklama düşünenler için Hosteller bulunmaktadır.

Nüfusu:5.100.000 
Yüzölçümü
:79.123 km
 
Para Birimi
: Pound
 
Başkent
: Edinburg
 
Komşu Ülkeler
: İngiltere
 
Dil
: İngilizce
 
Din
: Hristiyanlık
 
İklim
: Karasal
 
Yönetim
: Krallık

0 yorum:

Yorum Gönder