19 Kasım 2013 Salı


İtalya ;Fransa ve İspanya'dan sonra dünyanın en çok turist çeken ülkesi.Akdeniz kıyısında yer alan bu ülke gezilecek yerler bakımından çok büyük farklılıklara ve güzellikler sahip.

En başta Roma imparatorluğuna ev sahipliği yapmış bir ülke olarak tarihi eserlere sahip bir ülke.Türkiye ile bağlantıları geçmişe dayanmaktadır.

Troya'dan giden prensler o topraklarda Roma imparatorluğunu kurmuşlardı,bağlantı bununlada bitmedi,roma imparatoru Konstantin İstanbul'a gelerek burda konstantinopolisi kurarak burayı romanın 2.başkenti yapmıştı.

İtalya akdeniz ülkesi olması dolayısıyla ülkemizle birçok yönden benzerikler göstermektedir.İtalya gerçektende kültür ve görsellik açısından çok güzel bir ülke,kuzeyinde kayak yapabilir,güneyinde denize girebilirsiniz.

Venedik,Floransa,Roma gibi değişik kültür ve güzellikleri bir arada görebileceğiniz şehirleriyle size tam bir görsel şölen yaşatacaktır.Kuzeyde zengin bir tarihi kültürle donatılmış yerler sizi beklerken,güneyde daha sıradan değişik renklerle donatılmış yerler görebilirsiniz.


İtalya seyahati tavsiyeleri;

Eğer İtalyaya ilk gidişinizse ilk olarak size tavsiye edebileceğimiz üç şehir var,bunlar Venedik,Roma ve floransa'dır.

Bu şehirler ülkemizden tur şirketleri tarafından düzenlenen turlar vardır.Bu turlara katılarak Roma ,Venedik ve Floransa şehirlerini tüm güzelliklerini yaşayarak gezme şansına sahip olabilirsiniz.

Eğer yapacağınız seyahatler ilk gidişiniz değilse görmenizi önereceğimiz çok değişik alternatifler bulunmaktadır,bunları değerlendirmenizi tavsiye edebiliriz.

Milano,Napoli,güneye inince Palermo bunlardan birkaçı.İtalya seyahatine Roma şehrini gezmekle başlamalısınız.Dünya kültürünü,tarihin o muhteşem kültürünü hissederek geçmişe yolculuklar yapabilirsiniz.

Her adımınızda Roma imparatorluğunun bir eseriyle karşılaşacak ,o tarihi dokuyu içinizde hissedeceksiniz.Floransa şehri bir Rönesans şehri olma özelliğini taşır.Floransa'ya giderseniz,pisa bölgesine uğramadan geçmeyin diyoruz görülecek çok güzel yapılar tarihi eserler bulunmaktadır.

Yine Floransa'nın Toscana bölgesini görmenizi şiddetle öneririz,çünkü muhteşem bir tat olan şarapların üretildiği üzüm bağlarını gezebilirsiniz.Bölge aynı zamanda varlıklı kişilerin evlerinin bulunduğu yerleşim alanlarınıda içinde bulundurur.

Venedik şehri saraylar ve kanallar şehri olarak bilinmektedir,İtalya seyahati yapan turistlerin öncelikle tercih ettikleri şehirlerden biridi. bunda konumununda büyük etkisi vardır.

Zamanı olanlar için gitmelerini tavsiye edeceğimiz çok güzel yerlerden biride Göller bölgesidir.Como gölününde bulunduğu birçok gölü içine alan bu bölge Milano'ya 45 km uzaklıktadır.doğanın muhteşem güzellikleriyle donatılmış göller bölgesini eğer,vaktiniz varsa görmeden geçmeyin diyoruz.

Güneye doğru inildiğinde Napoli şehri görülecek yerler arasında.Arkeolojik kültürleri barındıran ünlü Pompei şehrini ve arkeolojik kalıntılarını görme şansına sahip olabilirsiniz.En güneye inildiğindeyse Sicilya ve ünlü Palermo şehrini değişik yerler ve güzellikleriyle gezip görme imkanına sahipsiniz.

Tatil maliyeti;

İtalya liret kullandığı eski dönemlerden sonra Euro'ya geçişten sonra daha pahalı bir ülke haline geldi diyebiliriz.

Euro'ya geçişle birlikte artan maliyetler turistler için sıkıntılar doğmuştuAma seyahate çıkan turistler için uygun fiyatlarla hostel veya pansiyonlarda konaklama imkanları bulabilirler.

İtalya'da şehir içi ulaşım ağlarını kullananlarve şehirler arası trenyolunu tercih edenler ucuza ulaşım sorununu halledebilirler.

İş seyahatinde bazı maliyetlerden sakınmak isterseniz eğer ,küçük detaylara dikkat etmenizi öneririz.

Örneğin oturarak içeceğiniz bir fincan kahve size daha pahalıya mal olacaktır,aynı kahveyi ayakta içmeniz size ucuza mal olacaktır.Ufak detaylarla bütçenize uygun güzel seyahatler yapabilirsiniz.

ünlü şehirleri;

İtalya'da görmenizi tavsiye edebileceğimiz çok sayıda şehir tavsiye edebiliriz.Kuzeyden Milano'yla gezimize başlayabiliriz.

Milano dünyanın moda merkezi olarak kabul edilir,galleria adlı eski alışveriş merkezinde dünyanın en ünlü markalarının mağazalarını gezebilirsiniz.

Alışveriş merkezinin bulunduğu caddede moda dergilerinden fırlamış gibi şık giyimli insanlara rastlayabilirsiniz.alışveriş yapmasınız bile gezmek size keyif verecektir.

Milano yakınlarında bulunan göller bölgesinde bulunan yerleşim bölgeleride görülmeye değer yerler arasında.İtalya'nın Venedik şehri görülmeye değer yerlerin başında geliyor.

Şehirde dolaşırken koybalmanın tadına varacaksınız.Rönesansın beşiği olan Floransa,tarihi dokusuyla ,müzeleriyle,buram ,buram tarihi soluyarak keyifle gezeceğiniz Roma,Navaro meydanı,değişik kültürlerden izler taşıyan sokakları,yakınlarda bulunan Vatikan merkezi size büyük keyif yaşatacaktır.

Dünyanın en büyük katedrali olan Sen pierre katedrali ilginizi çekecek yerler arasındadır.Güneye doğru inince Napoli,Torento,Pompei,Capri adası,daha güneye gidilince Palermo,Siena,Verona şehirlerini gezmekten büyük keyif alacaksınız.


Hediyelik eşyalar;

Alışveriş yapmak isteyenler için en doğru seçim modanın merkezi dediğimi Manilo.Çok şık mağazaların bulunduğu alışveriş merkezlerini hem gezip ,hemde alışveriş yapabilirsiniz.

Ama daha uygun fiyatlarla alışveriş yapmak isteyenler için Roma yakınlarındaki outlet tarzı fabrika satış mağazalarını gezmelerini tavsiye ediyoruz.

Her zevke uygun hediyelik veya kendi ihtiyaçlarınız için alışveriş 
yapabilirsiniz.İtalya hediyelik eşyaları diğer Avrupa ülkelerine göre daha pahalıdır.


Başkent: Roma
Yüzölçümü: 301,230 km²
Mevkii:Güney Avrupa
Komşuları:Avusturya,Fransa,San Marino,Slovenya,İsviçre
Nüfus:58,200.000
Konuşulan Diller: İtalyanca,Almanca,Fransızca,Slovence
Yönetim Şekli: Cumhuriyet
İklim: Ilıman
Para Birimi: Euro
 

0 yorum:

Yorum Gönder