20 Ocak 2014 Pazartesi

La Tomatina Festivali İspanya'nın en önemli festivallerinden biridir.Tomatina ispanyolcada domates anlamına gelmektedir.

İspanya'da ki bu festival her yılın ağustos ayında yapılmaktadır.Ağustos ayının 3.haftasındaki çarşamba günü bu festival binlerce kişi tarafından kutlanır.La tomatina ya yani domates festivaline ortalama 50 bin kişi katılmaktadır.

La tomatina festivalinde yaklaşık olarak 100 ton domestesin kullanılır ve bu domatesler yaklaşık olarak 1-2 saat içerisinde tükenir.

Domates festivali kısa süren bir aktivitedir meydanda bulunan La tomatina fanatiklerinin birbirine domates atmaları sonucunda festival başka şovlarla devam eder.

Kamyon kamyon domatesler nerdeyse 1 saat içerisinde tüketildiği bu karnaval dünyanın en önemli festivallerinden biridir.

Festival yağlı kazığa takılan etin kazıktan alınmasıyla başlar bu tarihi bir gelenektir.1945 yılında Valencia'nın Bunyor kasabasında başlayan festival 68 yıldır aralıksız devam etmektedir.

Kasabadaki çocukların domates şakası ile ortaya çıkan festival çeşitli çevrelerden tepki alsa da turistlerin akın ettiği bir festival olarak geleneğine devam etmektedir.

DOMATES FESTİVALİNDEN RESİMLER-LA TOMATİNO 
      
  

  

  



 

La Tomatino-domates Festivalinden Görüntüler

0 yorum:

Yorum Gönder