20 Ocak 2014 Pazartesi


Mumbai konaklama imkanları nasıldır?

Mumbai Hindistan'ın en kalabalık ve turistik bölgesidir.Bu nedenle Hindistan; seyahatinde kalabileceğiniz en kaliteli otelleri burada bulabilirsiniz.

Hindistan'ın en lüks ve pahallı otelleri Mumbai'de bulunmaktadır.Mumbai de orta kalite ya da sınıf diyebileceğimiz oteller bulunmamaktadır.

Ya çok lük ya da çok düşük kalite oteller vardır.Dünyaca ünlü bütün otel zincirlerinin Mumbai şubeleri bulunmaktadır.

Hijyen kalitesinin yüksek olmasını istiyorsanız güvenilir otellere gitmenizi tavsiye etmemiz gerekiyor sanırım.

Bunun yanında turizm acentalarında bulunan listelerden Mumbai'de yaşayan ailelerin yanında belirli bir ücret karşılığında kalabileceğinizi de belirtelim.

Mumbai'ye nasıl gidilir?

Mumbai'ye gitmek için Hindistan vizenizin olması gerekmektedir.  Hindistan başkonsolosluğuna başvurmanız durumunda çok zorluk çekmeden bu vizeye sahip olabilirsiniz.

Hindistan vizeleri genellikle 1 aylık verilmektedir.Türk Hava Yollarının direk uçuşu ile Mumbai'ye 6-7 saat arasında yapılacak bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

Mumbai havaalanı ile bizim çarşı diye tabir ettiğimiz şehir merkezi arasında 35-40 kilometre arası bir mesafe bulunmaktadır.Bu yolu taksi ya da otobüs ile gidebilirsiniz.

Mumbai seyahat-tatil sorunları

Hindistan'ın en kalabalık şehri olan Mumbai'ye gitmeden önce sıtma ve hepatit aşılarının olunması çok önemlidir.

Bu hastalıklar Mumbai'de çok sık rastlanan hastalık türleridir.Bu nedenle önlem alıp gitmeniz gerekmektedir. Ayrıca tifo hastalığına da dikkat edilmelidir.

Bunun dışında cinsellik konusunda özellikle erkeklerin dikkatli olması gerekir.

Bunun yanında kullandığınız ilaçları yanına almanız,açık suları tüketmemeniz ve sinek kovucu ilaçlar kullanmanız sanırım bu seyahat için önemli diğer detaylardır.

Mumbai yemekleri;

Hindistan yemek kültüründe bahsettiğimiz gibi Mumbai'de de bol baharat ve tavuk ağırlıklı yemekler ağırlıklıdır.

Tavuktan tatlıya kadar her çeşit yemekte baharatlara rastlamak mümkündür. Tatlılarda genellikle tarçın kullanılırken,diğer yemeklerde ise "KORİ" kullanılır.

Bunun yanında hijyen konusunda çok dikkatli bir millet değillerdir.Bu nedenle yemek yediğiniz yerleri özenle seçmenizi tavsiye ediyoruz.

Su konusunda daha önceki makalelerde dediğimiz gibi kapalı suları tercih edin.

Hindistan mutfağını Mumbai'de tatmak isteyenler kızartılmış,haşlanmış yemekleri tercih ederek daha sağlıklı ve leziz yemekler yiyebilirsiniz. Bunun yanında Hindistan'ın Mumbai şehrine gideceklerin en büyük avantajı meyvelerdir.

Ananas,kivi,muz,hindistan cevizi gibi meyveleri en taze halleriyle Mumbai'de bulabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder