Yemekle bira eşleşmesi son zamanlarda nerdeyse şarap 'la yemek eşleşmesi kadar çok konuşulur oldu. Özellikle Amerika'da bu konuda ço...

Yemekle bira eşleşmesi son zamanlarda nerdeyse şarap 'la yemek eşleşmesi kadar çok konuşulur oldu. Özellikle Amerika'da bu konuda ço...
Bira tabi ki köpüklü içilmeli.Ne bira içiyorsak iki parmak boyunda köpük bırakmamız gerekir. Köpük biraya çok daha kremamsı bir tat katar.V...
Temel ReiS çocukluğumuzun en büyük kahramanlarından biridir. Elinden ıspanağı hiç düşürmeyen kahramanımız Kabasakaldan dayak yedi mi hemen ı...
Eğer kralların birası diyebileceğimiz bir bira varsa o buğday birasıdır.Yani rice beer,Almanların beyaz bira dediği biradır. Çünkü buğday b...
Şişelenen biraz ömrünü uzatmak için pastörilize edilir. Dışa karşı kendini korumak için . .. Ama pastörize edilmenin biranın tadını biraz ne...
Filmin Konusu: Bir aile kaza geçirir.Ailen iki çocuk sahibi annesi(Fatma Girik) iki kolunu kazada kaybederek büyük bir şok yaşar. Ama bu dah...
Alkolsüz bira diye bir şey temelde mümkün değildir. Çünkü birayı fermante ettiğiniz arpayı fermante ettiğiniz zaman bira olma sürecinde mut...
Biraların en açık renkli olanları Meksika biraları ya da bizim perhiz biraları dediğimiz light biralar. Ondan sonra larger tipi pilsen tipi...
Larger tipi biraların en büyük özelliği aslında rengidir diyebilir. Çünkü largerin dünya çapında bu kadar büyük başarılı olması bu kadar f...
Ale birası,bira dünyasının en zengin bölümüdür.Çünkü lezzet farkları çok kuvvetlidir. İngiltere'nin nerdeyse her kasabanın bir zamanlar...
Sarışın biralara gelince en ünlü olan sarışın larger pilsenerdir. Çek Cumhuriyetinin Pilsen şehrinde ilk olarak yapılmış olan bir biradır.O...
Şişe bira ile fıçı bira arasında tat farkı vardır.Özellikle ale türü bir bira içiyosunuz ciddi tat farkları olabilir. Çünkü ale'lerin ş...
Bira yüzyıllarca arpa,şerbetçiotu ve suyun karışımından yapılmıştır. Hatta Almanların ünlü saflık yasasına göre,biranın yapımında bu üçünün...
Sake Japonlara özgü bir içkidir. Japonya'dan dünyaya yayılan alkol miktarı fazla olmayan bir içki türüdür. Sakenin ana maddeleri pirinç ...
Sake alkollü içki grubundadır. Gün ışığı dışında heryerde saklayabilirsiniz. Açtıktan sonra " sake "leri hemen tüketmeniz gerekme...
Sake yemeklerde içilebilir,yemek sonrası da içilebilir.Günün her saatinde içebileceğiniz bir Japon içkisidir . İçimi şarap gibi düşünebiliri...
Sake soğuk ve sıcak tüketilebilir. Sıcak sakeler ısıtılıp servis edilirken, sıcak sakeler buzla servis edilir. Sakenin en önemli mezeleri ç...
Sake yemeklerde içilebilir. Yemek sonrası da içilebilir. İçimi şarap gibi düşünebilir. Sakeler her zaman içilebilecek bir içki türüdür. Sak...
Geleneksel bir Japon içkisidir. Şeffaf renkli bir içki türüdür. Alkol miktarı % 12-13 civarındadır.İçimi çok kolay bir içki türüdür. Pirin...
Sake pirinçten üretilen bir içkidir. Sake için özel üretilen pirinçler vardır. Sake normal pirinçlerle yapılamaz. Pirinç fermantasyonu yap...