28 Mart 2010 Pazar

likörün yapılışıLikörlerin farklı yapım şekilleri bulunmaktadır.Bu yapım şekilleri likörün aromasına göre değişmektedir.

Örnek vermek gerekirse;mesela yaş meyveden yapılan likörler olgunluk dönemindeki bu meyvelerin etli kısımlarından yapılır.

Ahududu,vişne,kayısı,çilek gibi meyvelerin çekirdeklerinden ve saplarından ayrılarak alkol içinde birkaç ay bekletilmeleri ile oluşur.

Karışımların özleri birbirine geçtikten sonra filtre edilir,süzülür ve su ile alkolü inceltilir.Yaş meyvelerin kabuklarından veya çeşitli baharatlar ile yapılan likörler de ise yapılan işlem aynıdır.

Mandalina,Portakal gibi meyvelerin kabukları,çeşitli baharatların özleri yine alkol içinde bekletilir damıtılarak "likör"ler üretilir.Nane,muz gibi meyvelerin özleri ise şeker,su ve alkol içinde bekletilerek oluşur.

0 yorum:

Yorum Gönder