28 Mart 2010 Pazar

şarap mezeleri hakkında detaylı bilgiÖncelikle enginarla şarap içilmez. Enginarla birlikte içildiğinde enginarın içindeki bileşenler ve şarabın içindeki bilenşenlerin birleşmesiyle ortaya acı ve metanik bir tat çıkar.

Bunun dışında bol domatesli yiyecekler ile şarap içilmesi tavsiye edilmez.Dometesin içindeki ekşilik şarabın zehirini keser.

Şarap ile yenilecek yemeklerde domates,salça ve sirkeli yiyeceklerle şarap içilmez. Ayrıca bütün deniz ürünleri ile şarap içebilirsiniz.

Sadece deniz ürünlerinin baharatının fazlam olmaması gerekmektedir. Aşırılı baharatlı yiyecekler şarabı baskılar. Bu sebeple önerilmez.


Şarap deniz ürünleri ve beyaz etle ile çok iyi içilir. Sadece baharatlı yemeklerin,mezelerin şarapla içilmesi uzmanlar tarafından önerilmemektedir.

Balık ve Beyaz Şarap

Balık eti daha narin ve daha hafif bir yiyecektir. Beyaz et ince hafif bir yiyecek türüdür.

Beyaz etin hafifliği ile beyaz şarap birleşince ortaya muhteşem bir tat çıkmaktadır.

Beyaz etle beyaz şarap kırmızı etle kırmız şarap birbirlerine uyumludurlar. Ters eşleşmelerde ortaya acımsı kötü bir tat çıkabilir.

Şarap ve Peynir Çeşitleri

Şarapla olgun peynirler uyum sağlamaktadır.Şarapla taze peynirler fazla uyum sağlamaz. Peynirlerle beyaz şarap daha fazla uyum sağlamaktadır. Tatlı şaraplarla peynirler daha iyi uyu sağlamaktadır.

Türk peynirleri ile şaraplar pek uyumlu değillerdir. Türkiye'de olgun peynirler pek bulunmamaktadır.Bu sebeple ülkemizde şaraba uygun peynir bulunmamaktadır. Şaraba uygun peynirler Fransa'da sıkça bulunmaktadır.

Zeytinyağlı Yemekler ve Şarap

Zeytinyağlı yemeklerle beyaz şaraplar uyumludur.Genellikle yağlı yiyeceklerle tatlı şaraplar uyum sağlamaktadır.

Türk damak tadına uygun şaraplar yemek yercihine göre belirlenmektedir.

Türk damak tadı yağlı,baharatlı yiyeceklerden oluştuğu için tatlı kırmızı şarapları insanlarımız beğenmektedirler.

0 yorum:

Yorum Gönder