28 Mart 2010 Pazar

şarap kadehi nasıl tutulmalıdırŞarap kadehinin üzerine elimizin değmemesi gerekmektedir. Bunun nedeni vücut sıcaklığımız şarap kadehine yansırsa şarabı ılıtır.

Vücut sıcaklığımız 37 derecedir ;Kaliteli bir şarabın sıcaklığı 17 derece olmalıdır. Bu nedenle şaraba elimizin değmemesi gerekmektedir.

Bütün şarap çeşitleri için durum aynıdır.Şarap kadehleri bu sebeple ayaklı olmaktadır. Şarabı içerken kadehi bu ayaklardan tutmak gerekir.

Şarap kadehini gövdesinden kavrarsak parmak izi bırakarak görüntüyü bozabiliriz.Bu yöntem çok bilinmeyen ve uygulanmayan bir yöntemdir.

Şarap kadehinin ayaklarından tutulması modern bir görüntü sağlar.

0 yorum:

Yorum Gönder